ECZACILARIMIZI ECZANELERİMİZİ AYAĞA KALDIRMA ZAMANI

Ecz. Mehmet Domaç

TEB önceki Başkanı

Türkiye bir deprem ülkesi olduğu İçin neredeyse hepimiz depremi az çok hissetmiş, onun verdiği korkuyu yaşamışızdır. Maalesef ülke olarak çok zarar gördük. Çok acılar çektik. Onbinlerce insanımızı kayıp ettik. Anneler babalar evlatsız, evlatlar anne babasız kaldılar. Bunun binlerce örneğini gördük maalesef. Her yerde çok büyük acılar var.

Depremde kayıp ettiğimiz vatandaşlarımıza, meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun. Ülkemin insanları deprem bölgesine yardıma koştular. Meslektaşım eczacılar deprem bölgesinde ilaç hizmetini sürdürmek için gönülden, karşılıksız, dayanışma ve vefa duygusu ile halkımızın hizmetine koştular. Siz meslektaşlarımla gurur duyuyorum. Şükranlarımı, minnet duygularımı tüm eczacılara belirtmek istiyorum. Ayrıca çok büyük dayanışma gösteren Eczacı Odalarımıza,TEB Merkez Heyetine sonsuz teşekkürler ediyorum.

ŞİMDİ ECZACILARI ECZANELERİ AYAĞA KALDIRMA ZAMANI  

Biz deprem bölgesindeki eczaneler dışında 27. 000 eczaneyiz. Depremde zarar gören eczaneler için dayanışmamızı göstermeliyiz. Şimdi maddi katkı yapma zamanı. Serbest eczacılarımız 3000 tl katkı yaparsa 81.000.000 yapar. 54 Eczacı Odamız bütçelerinden 200.000 katkı yaparlarsa 10.800.000 olur. Üye sayısı çok olan odalarımız bu rakamı 12.000.000 a tamamlar. Eczacılık alanında on beşe yakın derneğimiz var 50.000 lira verirlerse 750. 000 tl olur. Vakıflarımız,sendikamız katkı sağlayabilir. Kamuda(SB,SGK) çalışan eczacılarımız, eczacılık fakültesi öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, sanayiinde çalışan eczacılar, sorumlu müdür eczacılar 2.eczacılar, yardımcı eczacılar maaşlarının küçük bir bölümünü meslektaşları ile dayanışmaya, karınca kararınca destek verebilirler.                             

Ayrıca eczacı odalarımız sıralı dağıtımdaki reçete tutarının yüzde birlik bölümünü deprem bölgesindeki eczacılarımızı ayağa kaldırmak için kesip bu dayanışmaya ilave katkı sağlayabilirler. Ortaya çıkacak 100.000.000 ile depremden zarar gören tüm meslektaşlarımızı ayağa kaldırabiliriz. Bu bizlerin elleride. Dayanışmayı sağlamak ve yapmak hepimizin katkısı ile olanaklı, sadece seslendirmek istedim. Nazım Hikmet’ten küçük bir bölüm.

Ben yanmasam, Sen yanmasan, Biz yanmasak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. 

Yardım için adres: TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ İş Bankası IBAN TR760006400000142400521417



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat