AstraZeneca Türkiye’den ilaç sektöründe bir ilk:
Astım hastası hologram teknolojisi ile hikâyesini anlattı
AstraZeneca Türkiye’nin Solunum & İmmünoloji Birimi, bir ilke imza atarak Türk Toraks Derneği’nin 27. Yıllık Kongresi’nde hologram teknolojisini kullandı. Yapay zekânın hologram teknolojisi ile bir araya geldiği uygulamada bir astım hastasının hikayesi ve günlük yaşantısı hekimlerle paylaşıldı.,
Akciğer sağlığı alanında eğitim, araştırma, koruyucu hekimlik ve hasta hizmetini geliştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunan Türk Toraks Derneği’nin 27. Yıllık Kongresi’nde AstraZeneca Türkiye’nin Solunum & İmmünoloji Birimi bir ilke imza attı.
AstraZeneca Türkiye ekibi ağır eozinofilik astım hastalığı tedavisi gören bir hastanın yapay zekâ tarafından yazılan anonim hikâyesini hologram teknolojisi kullanarak hekimlerle paylaştı. Modern teknolojinin sunduğu olanaklarla hastanın yaşadığı zorlukları, tedavi sürecindeki olumlu gelişmeleri ve yenilikçi tedaviler ile elde edilen pozitif sonuçları çarpıcı bir biçimde ortaya koyan hologram sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Konuyla ilgili açıklama yapan AstraZeneca Türkiye Biyofarma İş Birimi Direktörü Berrak Yücel “AstraZeneca bilimi ve inovasyonu temel alan bir şirket. 'İnsana saygı' ilkemiz doğrultusunda yol alırken insanların yaşamına dokunacak inovasyonu ve teknolojiyi teşvik etmeyi topluma katkıda bulunmayı önceliklendiriyoruz. Sektörümüzde birçok öncü yapay zekâ uygulamasını hayata geçirdik, yaratıcılık ve inovasyonu şirket kültürümüz haline getirdik. Bu stratejimiz doğrultusunda kongrede astım tedavisi alanında gerçekleşen uydu sempozyumunda ağır eozinofilik astım tedavisinde fark yaratan bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. Sempozyumumuzda, bu alandaki yenilikçi tedavi yöntemlerini ve hasta deneyimlerini masaya yatırdık. Hekimlerle bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmeyi amaçlamanın yanı sıra astım hastalarının yaşadıkları zorlukları ve uygun tedaviyle buluştuklarındaki pozitif deneyimlerini hologram teknolojisiyle sahneye getirdiğimiz astım hastası aracılığıyla katılımcılarla paylaştık. Hastanın aktardığı deneyim, ağır eozinofilik astım tedavisinde yenilikçi tedavilerin etkinliğini ve hastaların yaşam kalitesine olan olumlu etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu uygulamamız sayesinde, tıp alanındaki dijital dönüşümün ve yapay zekâ destekli uygulamaların gelecekte sağlık sektöründe ne kadar önemli bir rol oynayacağına dair önemli bir örnek de sunmuş olduk. Tıp kongrelerinde yer almayan hastaların hologram sayesinde deneyimlerini hekimlerle paylaşabilecek duruma gelmesi, sağlık ekosisteminde yepyeni fırsatların kapısını aralayacak önemli bir yenilik.” dedi.