Git gide Yöneticiler ruhlarını kaybediyor!

 

Eczacı Odamızın web sitesinin başında birkaç gündür “14 Ocak ruhu yeniden diriliyor” başlığı ile bir bildiri yer almakta.

İşin garip tarafı başlığın altında yer alan yazıda, 14 Ocak 2007 tarihinde Kadıköy’de yapılan, 8.000’e yakın eczacı, eczacı çalışanı ve yakınlarımızın yer aldığı “Eczacı Mitingi” ve sonuçları hakkında bir kelime bile yok.

Mitingin üzerinden 10 ay geçmesine karşın, mitingin kazanımları ya da kayıplarının değerlendirilmesi ne eczacı tabanı ile ne de Oda seçilmiş kadroları ile yapılmamıştır, yapmaya da niyetleri yoktur.

Aslına sahip çıkılmayan bir olgunun, ruhuna sahip çıkılıyor görüntüsü verilmesi de bir fayda getirmez, havada kalır.

Yazıda yer alan “Eczacılığı Yeniden Ayağa Kaldıracağız” ibaresi de eczacılığın yerlerde süründüğünün ikrarıdır.

O zaman derler ki “GÜNAYDIN”

 

Bir başka ruh kaybı da 8 Kasım 2007 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak uygulandı.

Başbakanlıktan:

         Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi ve bölgemizin barış ve istikrara kavuşması için sorunların çözümüne yönelik şahsi çaba ve katkılarından dolayı, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’a Devlet Şeref Madalyası verilmesi; 24/10/1983 tarihli ve 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanununun 2 nci maddesinin (b) bendi uyarınca, 3/11/2007 tarihli ve 2007/12760 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla uygun görülmüştür.”

Diyanet İşleri başkanlığı aracılığı ile 16.000 hacı adayından para toplayan hükümet, Suudi yetkililerinin “ancak 8.000 hacı gönderebilirsiniz” mesajı ile oluşan krizin çözümü için çareyi Kral’a “Devlet Şeref Madalyası” vermekte buldu.

Yoksa ABD’nin güdümünde hareket eden ve Osmanlı askerlerini arkadan kurşunlayanların torunlarının ülkemize (Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendirilecek) ne hayırları olabilir ki?

 

Tabandan kopuk, nereden geldiğini unutmuş, kimliğini-ilkelerini yitirmiş ve yönetim üstü 3–5 kişi ile yönetilen kurumların düşeceği hal budur.

 

e.ciftci@eczacininsesi.com



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat