İzmir Eczacılar Odası Başkanı: En ağır faturayı eczacılar ödüyor

 
İZMİR, (DHA)
İZMİR'de düzenlenen ‘4'üncü Ege Eczacılık Günleri'nde konuşan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, sağlıkta dönüşümün devrim olarak nitelendirilmesine karşılık, en ağır faturayı eczacıların ödediği ileri sürdü.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan 4'üncü Ege Eczacılık Günleri'nde eczacılar ve sektör temsilcileri biraraya geldi. Açılışa Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Varol Pabuççuoğlu, Ege Bölgesi eczacı odaları başkanları, eczacılık fakültesi öğrencileri katıldı. Açılış konuşmalarında İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, sağlıktaki dönüşümün en ağır faturasını ödeyen meslek gruplarının başında eczaların geldiğini iddia etti. Sayılkan, “Sağlıkta dönüşüm devrim olarak nitelendiriliyor. Ancak en ağır faturayı eczacılar ödüyor. Eczanelerde yaşanan bürokratik sıkıntıların, vatandaşla karşı karşıya gelme noktasında belk ide danışmanlık hizmetini yeterince sürdüremediğimiz bir süreç yaşıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, eczacıların birinci basamak sağlık sisteminin ‘olmazsa olmaz' parçaları olduğunu dile getirerek, Sağlık Bakanlığı'nın eczacılık konularında bilimsel bulmadığı kararların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulduğunu söyledi. Tokaç, “Biz daha sonra yanlıştan dönülmesini sağlıyoruz. Ama bu arada olan vatandaşa ve eczacıya oluyor” dedi.

“SESİMİZİ YÜKSEK DUYURMAK İSTİYORUZ”

TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sözleşme aşamasında bazı eczacı odalarının “yeterli mücadele verilmediği” yönünde kendilerine yöneltilen eleştirilere değindi. Çolak, “Yaşamı değiştiren kimi zaman damlaların sürekliliğidir. Kimi zaman coşkun akan suların peşinden gitmek kendimizi dalgalara bırakmak, sesimizi olduğundan daha yüksek duyurmak isteriz. Ancak coşkun dalgalar, kalabalıklar ve sesimizin yüksekliği her zaman bizleri doğru limanlara çıkaramaz. Burada doğru için bahsettiğimiz tek kıstas, eczacılık mesleğinin ancak daha önemlisi halk sağlığının korunmasıdır” diye konuştu.
Eczacılık Günleri yarın sona erecek.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat