www.eczacininsesi.com

SGK' nın, Rekabet Kurulu kararını gerekçe göstererek, tek taraflı olarak protokolün ilgili maddesini iptal ettiğini TEB'e (noter aracılığıyla ihtarname) bildirmesinin ardından bir kaos da sıralı reçete dağıtım sistemlerinde çıktı.

TEB'in SGK'nın tek taraflı protokol maddesini hukuksuz olduğunu ve hukuka gideceğini açıklamasının ardından, İSTANBUL SGK' da sistemlerin geçerliliğini kaybettiğini ilan etti. İstanbul Eczacı Odası, yargı yoluna gitti.

İstanbul Eczacı Odası sistemlerin sürmekte olduğunu, sistem dışı davrananların mağdur olacağını açıkladı.

Konuya ilişkin İSTANBUL SGK' nın açıklaması şöyle:

 

" Sözleşmeli eczanelerden dönüşümlü olarak reçete karşılanması

 

Yazar Üsküdar Doğancılar Sağlık Güvenlik Merkezi Müdürlüğü

 

Çarşamba, 19 Kasım 2008

 

Kurumumuzla Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan 2008 Yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün (3.7) numaralı maddesi 15/11/2008 tarihinden geçerli olmak üzere Protokolden çıkarılmış ve bu maddenin uygulamasına anılan tarih itibariyle son verilmiştir.

 

Son Güncelleme ( Çarşamba, 19 Kasım 2008 )

 

İSTANBUL ECZACI ODASI'NIN AÇIKLAMASI İSE ŞU ŞEKİLDE:

ODAMIZIN SIRALI REÇETE DAĞITIM SİSTEMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR!

Türk Eczacıları Birliği’ne Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ve 15.11.2008 tarihi itibariyle sıralı reçete dağıtım sistemlerinin sonlandırıldığına ilişkin tebligatın yasal bir geçerliliği bulunmamaktadır. 14.11.2008 tarihi itibarıyla bu Tebligata ilişkin hukuksal süreç başlatılmış olup, dava açılmıştır.

İstanbul Eczacı Odası’nın sıralı reçete dağıtım sistemleri aynen devam etmektedir. Sıralı reçete dağıtım sistemine tabi reçetelerin sıralama haricinde karşılanması durumunda, bu reçetelerin geri ödemelerini alabilmek için gereken Oda onayları kesinlikle yapılmayacaktır.

Meslektaşlarımızın Odamız tarafından dağıtımı yapılan bu reçeteleri en yakın yatan hasta, diyaliz bürolarımıza veya Oda Merkezimize yönlendirmeleri gerektiği önemle duyurulur.


İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

Sağlık Kuruluşlarından hasta veya reçete yönlendirilmesi yapıldığının tespiti 2008 Yılı Protokolü hükümlerine göre fesih nedeni fiiller kapsamında olup, Protokolün konuyla ilgili cezai hükmü aşağıdaki şekildedir:

“Madde: 6.3.24. Eczaneler, kendilerine hasta gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun, kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları ve üçüncü şahıslarla kurye şirketleri ile açık veya gizli işbirliği yapamaz, simsar kurye elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama ve yönlendirme yapamaz. İnternet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmez. Eczanelere bu yolla gelen ilaç talepleri karşılanmaz. Bu durumun tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Tespit işlemi Kurumca yapılabileceği gibi ilgili eczacı odasınca da yapılabilir.”



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat