İnsanlar ders alsa ve gereğini yapsa, tarih tekerrür mü ederdi?

 

Eczacı uyanacaksa şimdi tam zamanı.

 

2001 yılında Türk Tabipler Birliğine gönderdiğim ve internet sitemizde de yayımlamakta olduğumuz

“Bu bordro değişmeli” başlıklı yazımı aşağıdaki linkle iletiyorum.

Zira içinde doktor ve eczacının bulunmadığı yada görmezden gelmediği  hiçbir sağlık skandalı ve ilaç soygunu olamaz dolayısı ile suçlu aramadan aynaya bakmamız ve değişime mutlaka kendimizden başlamamız gerektiğine inanıyorum.

http://www.merkezlab.com/index.php?option=content&task=view&id=358&Itemid=264

 

İlaç Dosyası müthiş, umarım gündemden düşmez,ve sektörün tüm aktörleri üzerlerine düşen görevleri “mış gibi” yapmadan gerçekten yaparlar.

Ecz.Mehmet ŞAPÇI

BU BORDRO DEĞİŞMELİ...
Türk Tabipleri Birliği'ne 19 Şubat 2001 tarihinde gönderdiğimiz e-mail
  Daha iyi bir sağlık hizmeti,daha iyi bir hekimlik ortamı diyerek başlatmış olduğunuz "BU BORDRO DEĞİŞECEK" mücadelenize yürekten katılıyoruz.
Maalesef genel bütçeden sadece %2.6 pay ayrılabilen Sağlık Bütçesi ile "SAĞLIKLI BİR TÜRKİYE" yaratılmasının hayal olduğunu biliyoruz.
Ama bunun bir kader olmadığını,sebebsiz sonuç olamayacağına göre bunun da hepimizn şimdiye kadar 3 Maymunu oynamaktan kaynaklanan aymazlığımızla meydana gelen bir sonuç olduğunu biliyoruz.
"Kaynak sebebi ortadan kaldırmayanlar sonuçlarına katlanırlar" diyerek bir özeleştiri yapıp herkesin bu sonuçta sorumluluğu bulunduğu gerçeğini de söylemeliyiz.

Bugün Ülkemiz;tüketilen her 4 ilacın birisinin Antibiyotik olduğu,İthal İlaç payının hızla %50 lere yaklaştığı,medikal alet çöplüğünün oluştuğu bir realiteye gelmiştir.
Halk Sağlığı,Koruyucu Hekimlik kavramları nostaljik ifadeler olarak sadece sözlüklerde kalmıştır.
Sayın Bakanın "SSK öpülüyor"derken bunun doğal bir sonuç olduğunu ,öpenin olduğu yerde mutlaka bir öptüren,ya da öpeni görmeyen, görmezden gelenin bulunduğu gerçeğini bilmediğini düşünmüyoruz.

Barınma,Beslenme,Üreme içgüdüleri esasen hayvansal içgüdüler olup tabii ki insanda da bulunmaktadır.
İnsani içgüdüler (düşünme,üretme,sorgulama) ancak bu temel güdüler karşılandıktan sonra oluşabilir.
Bir Fransız aydını;"Fransa'yı severim,taparım ama aç bırakırsa Fransa'yı satarım" diyor. Yakın tarihimizde hedef olarak verilen "Benim memurum işini bilir"ahlaksızlığı ve "ÜRE-ÜRETME-ÜLEŞ" yaşam felsefesi ile bugünlere geldik.

Sağlık Personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik olarak başlattığınız bu kararlı mücadelenizi "Görevimi en iyi,en verimli,en rasyonel şekilde yaparım,işimi bilmem ama hakkımı da sonuna kadar isterim,haklarımı gaspetmek,hortumlamak isteyenlere göz yummam" şeklinde algılıyoruz ve çok umutlanıyoruz.
Lütfen bu mücadelenize Eczane Eczacılarının artık anlam ifade etmeyen kârlarının artırılmasına yönelik çabalarınızı da ekleyin.
İnanıyoruz ki özlük haklarının %100 artırılması bile İlaç ve Sağlık giderlerimizi %100 azaltacak ama daha da önemlisi Sağlıklı bir topluma gidişte bir kilometre taşı olacaktır.

Geçmişte yazdığımız ve samimiyetimizin bir belirtisi olarak Notere tasdik ettirdiğimiz "Sağlık Sektörüne farklı bir bakış" başlıklı yazımızı içeren dosyamızı izninizle ekte gönderiyoruz.

Saygılarımızla

Ecz.Mehmet ŞAPÇI
Yön.Kur.Bşk.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat