Türkiye’nin ilk sesli kitap dükkanı 'Seslenen Kitap’ açıldı
Güncel yazarların son kitaplarını ve çok okunan, popüler yazarların başyapıtlarını sesli kitap olarak sunan, Seslenen Kitap, güncel ve yenilikçi bir mecra olan ve mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla ulaşılan uygulamasıyla kitapseverlere yeni bir platform sunuyor.
Türkiye’nin ilk sesli kitap dükkanı “Seslenen Kitap” açıldı. Güncel yazarların son kitaplarını ve çok okunan, popüler yazarların başyapıtlarını sesli kitap olarak sunan, Seslenen Kitap, güncel ve yenilikçi bir mecra olan ve mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla ulaşılan uygulamasıyla kitapseverlere yeni bir platform sunuyor.
Her yazarın kendi kitabını seslendirdiği ve ilk aşamada 12 yazarla gerçekleştiren Seslenen Kitap için; Ayşe Kulin “Dönüş”ü, Canan Tan “Piraye”yi, Murat Menteş “Ruhi Mücerret”i, Hasan Ali Toptaş “Heba”yı, Can Dündar “Lüsyen”i, İclal Aydın “Bir Cihan Kafes”i, Cem Mumcu “Makber”i, Buket Uzuner “Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları: Su”yu, Pucca “Ay Hadi İnşallah”ı, Berrak Yurdakul “İki Cihanın Bekçisi”ni, Tuba Ünsal “Benim Tatlı Komposto Günlüğüm”ü ve Fatmanur Erdoğan “Beyaz Yakalı Girşimci”yi seslendirdi. Devam eden kayıtlar arasında ise Nebil Özgentürk’ün “Türkiye’nin Hatıra Defteri” ve Dost Can Deniz’in “Cesur Sorular”ı bulunuyor.
Seslenen Kitap’ın kurucu ortağı Berk İmamoğlu, dün gerçekleşen basın toplantısında sesli kitap konusunun yeni olmadığını ama Seslenen Kitap’ın sunduğu standartların yeni olduğunu belirtti: “Sesli kitaplar Türkiye’de yeni bir şey değil, genelde bir proje bazında vardı. Ve beklenen ilgiyi çok fazla görmedi. Bunun özellikle mecradan kaynaklandığını düşünüyorum. CD’nin algısı, kullanılabilirliği, satış yerleri alım kararını etkileyen faktörler diye düşünüyorum. Seslenen Kitap’ta ise internet üzerinden indirebilir ses dosyaları ve mobil cihazlar üzerinden kolay ulaşılabilir olacak. Fiyatlar kitap fiyatlarından biraz daha yüksek olacak çünkü, bunun nedeni de kitapları kendi yazarlarının seslendirmesi. Sesli kitaplar sayesinde trafikte, sporda geçen zamanımı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum.” İmamoğlu, Okuyan Us ve Can Yayınevi ile anlaşma imzaladıklarını da belirtti.
Can Dündar ise projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’de, belki de dünyada kitabın yok olmayacağını, yeni mecralarda yeni şekiller alarak yaşayacağını kanıtlayan bir proje bu.” Dündar bir espri yaparak şöyle devam etti: “Ben kendi adıma şöyle bir ders çıkardım: Bu kadar uzun yazmayacağım artık. Çünkü, on beş gün sürdü seslendirme. Yazması kolaymış, ama seslendirmesi hiç öyle değilmiş. Hele sabah kitap, akşam haber okuyorsanız bu ayrı bir eziyetmiş. Bunlar bir yana çok keyif aldım. Bir de bu okuduklarımızın insanlara bir uçak, araba yolculuğunda eşlik edeceğini ya da onları uykuya hazırlayacağını hissetmek çok güzel bir şey.”
www.seslenenkitap.com