İki saatte on beş bin kişi
TÜYAP Bursa Kitap Fuarı cumartesi saat 12.00’de gerçekleştirilen bir törenle açıldı.
Bursalı okurlar altı yıldır kitap fuarına büyük ilgi gösteriyor.
Bu yıl fuar düzenlenme alanı tam otuz bin metrekare, kitap fuarına düşen alanın yüzölçümü on beş bin metre kare, kitap fuarı bu yıl yüzde yirmi beş büyümüş.
Katılan yayınevi sayısı iki yüz on iki.
Açış konuşmasını yapan fuar yetkilisi hepimizi sevindiren bir rakam verdi.
İki saat içinde fuarı tam on beş bin kişi dolaşmış.
Türkiye’nin önemli, tanınmış yazarları, dokuz mart akşamı saat 19.00’a kadar kitaplarını imzalayacaklar, söyleşilere katılacaklar.
Bursa’da kitap fuarının yanı sıra, Bursa Eğitim ve Bursa Bilişim Fuarı da düzenleniyor. Bu iki fuar 5 Mart 2008’de saat 20.00’de bitiyor.
FUARIN ÖNEMLİ ETKİNLİKLERİ VE SERGİLERİ
İyi karikatürist Semih Poroy’un Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan, geçtiğimiz günlerde Sel Yayınları tarafından da kitaplaştırılan "Feklavye" Sergisi, İstanbul’dan sonra burada da ilgi gördü.
İki fotoğraf sergisini de izleyicilerin beğendiğini gözlemledim. Fuarı ziyaret edecekler, Atlas Dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş’ın son on yılda çektiği fotoğraflardan oluşan "Foto-Öykü" sergisi ile, Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan "Anadolu’da Yolculuk" sergisini mutlaka görünüz.
Ayrıca fotoğraflara bilgilendirici metinler eşlik ediyor.
İstanbul’da kurulan TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında düzenlenecek etkinlikler de fuarın ilgi çekici bir bölümü. Fuar süresince TÜYAP Çocuk Kulübü toplam on beş etkinlik düzenleyecek ve Türkiye’nin tanınmış çocuk yazarları bu etkinliklere katılacaklar.
Tarihi olan bir kenttir Bursa. İstanbul’un fethine kadar Osmanlı devletine başkentlik yapmış.
Bilirsiniz ben kentleri ayrıca edebiyatçılardan izlerim.
Názım Hikmet ile Orhan Kemal de Bursa Hapishanesi’nde buluştular. Orhan Kemal’in o günleri anlatan kitabını ve Názım Hikmet’in Bursa Cezaevi’nde yazdığı şiirlerini okurlarım bilir.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın "Bursa’da Zaman" şiiri ve "Beş Şehir" kitabı içindeki yazısı; Bursa’ya adım attığımda beni kuşatır.
* * *
ARTIK kentler, sanat etkinlikleriyle, kitap fuarlarıyla başka kentlerle yarışabiliyor.
Kitap fuarı açılan her yer bu gerekçeyle beni sevindiriyor.