ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, ENKA’ya özel repertuarından oluşan resitaliyle 13 Kasım’da seyircilere klasik müzik şöleni sunacak.

Fazıl Say resitali ENKA’da!

Çeyrek asırdır tüm sanat anlayışlarına ev sahipliği yapan ENKA Kültür Sanat, 13 Kasım Çarşamba akşamı daimi sanatçısı Fazıl Say’ı ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda ağırlayacak. 

Bugüne kadar 20’den fazla uluslararası ödüle layık görülen Fazıl Say, ENKA’ya özel repertuarından oluşan bir resital sunacak. Say, 25 yılı aşkın bir süredir, giderek daha da materyalistleşen ve daha karmaşık şekilde yapılanan klasik müzik dünyasında eşine ender rastlanan bir şekilde hem dinleyicilere, hem de eleştirmenlere dokunmaya devam ediyor. Daha direkt ve heyecan verici performanslarıyla beğeni toplayan Say, doğrudan kalbe ulaşan besteleriyle ENKA seyircisine klasik müzik keyfini yaşatacak. 

Radyo Voyage’ın medya sponsorluğunu üstlendiği Kasım ve Aralık ayları boyunca devam edecek olan 25. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’yla sanatseverler, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda ve ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde birbirinden değerli konser ve sergi etkinliklerinde bir araya gelecek. 

Fazıl Say Hakkında 

2008 yılında Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başladı, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirdi. Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırıldı. Son olarak “İstanbul Senfonisi” eseri ile Avrupa'nın en büyük ve en prestijli müzik ödülü olarak kabul edilen ECHO ödülünü kazandı. Sanatçı bugüne kadar verdiği eserlerle doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlıyor. Fazıl Say'ın eserleri, günümüzün en tanınmış yayıncılarından, Schott of Mainz tarafından tüm dünyaya dağıtılıyor.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat