www.eczacininsesi.com

SGK’ nın yeni bir Reçete Provizyon Sistemi hazırlığı içinde olduğu biliniyordu. Hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğu, yeni sistemin 1 Temmuz’ dan itibaren kullanılması planlandığı bildiriliyor.

Konuya ilişkin İzmir Eczacı Odası’ nın resmi web sitesinden yaptığı açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz:

SGK’nin 1 Temmuz 2009 tarihinden sonra kullanmayı planladığı yeni Medula-Reçete Provizyon Sistemi hazırlıkları sürüyor.Daha önce Ankara ve İstanbul Eczacı Odalarına tanıtılan yeni provizyon sistemi 3 Haziran 2009 Çarşamba günü de İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve Bütçe Uygulama Komisyonu üyelerine tanıtıldı.Toplantıya katılan meslektaşlarımız yeni sistemle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

*Yeni Provizyon Sisteminde Web Taban kullanılacak olup sisteme bilgi girilmesi aşamasında bölümler arası geçiş ENTER tuşu ile değil TAB tuşu ile yapılabilecek.

 
*Yeşil ve Kırmızı reçeteler için ayrı provizyon alınacak .


*Rapor girişlerinde ve uzmanlık gerektiren ilaçlarda hekimin uzmanlık alanı  seçilebilecek.


*Yeni Provizyon Sistemi aktif hale geldiğinde daha önce sisteme kayıtlı olan raporlarda 1 defaya mahsus yeni sisteme kaydedilecek


* Yeni programda Teşhis Ekleme ve Tesisi Kodu Arama bölümleri de yer alıyor.


* Doktorun tescil numarası var ise , sisteme girilmesi halinde doktorla ilgili tüm bilgiler sisteme otomatik olarak geliyor.Aksi halde eski sistemde olduğu gibi bilgiler eczane tarafından girilebiliyor.


*Sisteme daha önce kayıt edilmiş reçeteler üzerinde reçete silinmeden düzeltme de yapılabiliyor.

Yeni provizyon sisteminin tanıtımı sırasında Bütçe Uygulama Komisyonumuzca tespit edilen ve kurum yetkililerine iletilen bazı uyarı ve önerilerimiz aşağıdadır :

1-   Giriş ekranlarında, gruplamalar yapılabilir. Başlıklar alt başlıklar,  seçim ekranları farklı bir renk veya gölgeleme şeklinde olabilir. Ekran renginin koyu mavi oluşu karmaşaya neden olmaktadır.


2- Hata mesajları sayfa başında değil  hatanın oluştuğu ilgili alana kursör gitmeli ve o alanı  yanıp sönen şekilde veya renkli çerçeve vs ile uyarmalıdır.


3- Enter tuşunun kullanılması ile sistemin başa dönmesi  engellenmelidir.


4- İcmal listesinin hazırlanmasında oluşturulan reçete sıralamasında mevcut sistemde olduğu gibi  eczane sicil numarası ile başlayan numaralandırma sistemi  kullanılmalıdır.


5-Osteoporoz gibi katkı paylı rapor ile verilebilen ilaçların reçetelerinin girişinde kullanılan “raporlu-katkı paylı”  butonu sisteme eklenmelidir.


6-Yeşil Kart reçetelerinin icmal listesi SGK reçetelerinden ayrı olarak hazırlanmalıdır.


7- Aile hekimi uzmanı  tarafından hazırlanmış olan raporların sisteme girişinde sorun yaşanmaktadır. Bu raporların sisteme  girişinde, “bu hekim rapor yazamaz” şeklinde uyarı gelmektedir.


8- Mesaj görüntüleme sistem girişinde otomatik açılır olmalı veya en azından yeni mesaj varsa mesaj butonunu ikaz eder şekilde yanıp, sönebilir olmalıdır.


9-Ekranlar tamamen yeniden düzenlenerek, şu şekilde de olabilir. İlk ekrana bir kutuya TC kimlik girilip sonrasında seçeneklerle  reçete giriş, ilaç sorgu, rapor sorgu vs şeklinde gidilebilir bir sistem kolaylık sağlayabilir.


10-Provizyon işlemi tamamlanan reçetenin yazdırılması sırasında ayrı bir sayfa açılması yerine direkt yazdır tuşu ile işlem tamamlanabilmelidir.


11-Sistem bu günkü yapısıyla çok yavaş çalışmaktadır.


12- İlacın barkodunun okutularak sisteme girilmesi sonrasında doz ve adet kutucuğuna TAB tuşu ile geçiş sağlanmalıdır.

İzmir Eczacı Odası



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat