• İHTARNAME –

  • İHTARI KEŞİDE EDEN :

  • Tüm Eczacı İşverenler Sendikası

Türkocağı cad. No:50/2 Balgat-ANKARA


VEKİLİ : Av.Yasemin ABASLI

Strazburg Cad. 27/10 Sıhhiye ANKARA

MUHATAP : T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Ziyabey Cad. No:6 Balgat / ANKARA

KONU : Üyelerimizin Kurumunuza teslim etmiş olduğu 2009 yılı Nisan ayı faturalarının ödemenmesinde 5510 sayılı Kanunun 97.maddesinin 7. bendine aykırı olarak yaşanan gecikme hk.


AÇIKLAMALAR :


Bilindiği üzere, 5510 Sayılı Kanunun 97. maddesinin değişik 7. bendinde yer alan; “... Fatura bedelinin tamamı, fatura teslim tarihinden itibaren, altmış gün içinde, sağlık hizmet sunucularına avans olarak ödenir...” amir hükmüne ve 2009 yılı “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” ün 4.3.1. maddesine göre, 15 Mayıs 2009 tarihinde Kurumunuza teslim edilmiş olan Nisan ayına ait eczane fatura bedellerinin en geç 14 Temmuz 2009 tarihine kadar müvekkil Sendika üyelerinin ve meslektaşlarınn hesaplarına aktarılmış olması gerekmekteydi.

2009 Protokolünün yürürlüğe girmesinden sonra Kurumunuza teslim edilen eczane faturalarından Şubat ayına ait olanların bedellerinin ödenmesi fatura teslim tarihinden itibaren 62. gün ila 66. günler arasında yapılmış, bu tür gecikmelerin yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması için Kurumunuza müvekkil Sendikaca ihtarname çekilmiştir. Ancak; Mart ayına ait fatura bedelleri de Ankara Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan sorun nedeniyle bu bölgeye bağlı illerde fatura teslim tarihinden itibaren 62. günde yapılmış, Nisan ayına ait fatura bedellerinin ödemesi ise yine Kurumunuzdan kaynaklı sorun ve hatalar sebebi ile yasal sürenin son günü olan 14 Temmuz 2009 tarihinde eczacılara halen yapılmamış, ödeme emirleri bugün (16 Temmuz 2009) itibariyle bankalara gönderilmiştir.

Kurumunuzun yapmış olduğu protokol gereği bankalar tarafından da bu bedeller 2 gün bloke edilecek ve müvekkil Sendika üyesi eczacılar ve meslektaşları, ödemelerini 6 günlük bir gecikmeyle fatura tesliminden itibaren 66. gün olan 20 Temmuz Pazartesi günü alacak olup, ecza depolarına olan vadesi gelmiş borçlarını ödeyemediklerinden haksız ve hukuka aykırı bir şekilde mağduriyet yaşamak zorunda kalmaktadırlar.

Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı'nın müvekkil Sendikaya göndermiş olduğu 21/04/2009 tarih B.13.2.SGK.0.15.030.03/ 3-849465 sayılı yazısında 18 banka ile imzalanan protokolün “...Kurum nakitlerinin protokol çerçevesinde ödeme tarihinden önce bankaya yatırılma...” durumunda geçerli olduğu belirtilmiş olduğundan; yasal ödeme süresi geçmiş olan ve ilgili bankalara ödeme tarihinden sonra aktarılan sözkonusu eczane fatura bedellerinin bankalarda bekletilmeksizin müvekkil Sendika üyelerinin ve diğer eczacıların hesaplarına ivedilikle aktarılmasını, yaşanan mağduriyetin ve hak kaybının giderilmesini ve bir daha gecikme yaşanmaması için gereğinin yapılmasını her türlü yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla müvekkil Sendika adına ihtaren bildiririm. 16/07/2009


KEŞİDECİ VEKİLİ

Av. Yasemin ABASLI



Sayın Noter; 3 suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin 1 nüshasının noterliğinizce saklanmasını, 1 nüshasının muhataba tebliğini, 1 nüshasının tarafımıza verilmesini arz ve talep ederim.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat