Kayseri Eczacı Odası Başkanı' nın Kayseri Notları' na Mersin Eczacı Odası Delegesi Ecz. Ersin SERVİ' den yanıt geldi. Ecz. Ersin SERVİ' nin yanıtını aşağıda yayınlıyoruz:

Sn. Ecz. Bülent ÜNSAL

Kayseri Eczacı Odası Başkanı

Sn. Ünsal,

02–05 Temmuz 2009 tarihleri arasına Kayseri’de yapılan 36.Dönem 3.Bölgelerarası Toplantıya katılan delegelerden birisiyim. Daha doğrusu sizin tabirinizle ‘arıza çıkaran’ üyelerden birisiyim.

Öncelikle belirtmeliyim ki; bir eczacı odası başkanına meslektaşları için “arıza çıkarmak” deyimini kullanmasını hiç yakıştıramadım.

Yazınızda belirttiğiniz üzere programın 2. günü akşamı yapılan yemeği terk eden üyelerden biriyim. Ancak ifade ettiğiniz üzere yemekte rakı olmadığı için yemeği terk etmiş değilim. Eğer öyle bir niyetimiz olsa ilk günkü yemekte içkisizdi onu da terk ederdik. Orda terk etme sebebini, keşke 100 e yakın eczacı yemeği terk ederken ev sahibi oda başkanı olarak gelip ilk ağızdan öğrenseydiniz diyorum.

Gün içerisinde yapılan duyurularda akşamki yemeğin alkollü olduğu söylendi. Daha doğrusu TEB Saymanı Ali ASLAN normalde o mekânın alkolsüz olduğunu ama kendisinin alkollü anlaşma yaptığını belirtti. Yemeğe katıldığımızda ise asıl yemeği terk etme sebebimiz oluştu. Gelen bir yetkilinin garsonlara vişne suyu dediğinizde kırmız şarap, elma suyu dediğinizde beyaz şarap servis yapılacağını söylemesinin yorumunu sizlere bırakıyorum. İçkiyi bile muvazaalı içeceksek orda durmanın bir anlamı yoktu. İşin ilginç yanı yemeği terk eden üyelerinin birçoğunun alkol kullanmıyor olmasıydı. Ömürlerinde hiç alkol almamış birilerinin yemekte rakı yok diye yemeği terk etmeleri mümkün değildir. Orda protesto edilen şeyin farkına bile varamayışınızı üzüntüyle öğrendim. Keşke bir ev sahibine yakışan bir şekilde misafirlerinizin yanına gelip durumu ilk ağızdan öğrenseydiniz.

İçki verilmiyor diye arıza çıkaracak olsaydık Şanlıurfa’daki bölgelerarası toplantıda da arıza çıkarırdık sayın başkan. Orada da organizasyonlar içkisizdi. Hiç kimse muvazaalı teklifte bulunmadı. Sonuçta herkes Şanlıurfa Eczacı Odasına teşekkür ederek ayrıldı.

Eleştirmek istediğim bir diğer konu da toplantının yapıldığı salonda ve şehir içinde ulaşımı sağlayan araçlardaki TEB in açılımının yanlış yazılmasıdır. Meslek örgütümüzün adının Türk Eczacıları Birliği olduğunu hatırlatmak isterim.

Kayserili bir bayan eczacının bizlere sorduğu bir soruyu da size sormadan geçemeyeceğim. Salonda Atatürk resminin olmaması bir unutkanlık mıydı?

Umarım bu bilgiler ışığında neden arıza çıkardığımızı anlamışsınızdır.

Saygılarımla…

20.07.2009

Ecz. Ersin SERVİ

Mersin Eczacı Odası Delegesi



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat