www.eczacininsesi.com

TEİS 2. OLAĞAN GENEL KURULU

 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, son yıllarda ilaç ve eczacılık alanında yapılan düzenlemeleri eleştirerek, ''Daha önce 'bıçak kemiğe dayandı' diye dile getirdiğimiz söylemler, maalesef anlamını yitirdi. Çünkü artık bıçak kemiği keser hale geldi'' dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası 2.Olağan Genel Kurulu Notte Otel'de toplandı.

Saydan, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, mesleklerini son yıllarda bir çok sıkıntıyla yaşatma çabası içinde bulunduklarını, bu çabayı sonuna kadar sürdürme kararında olduklarını söyledi.

''Daha önce 'bıçak kemiğe dayandı' diye dile getirdiğimiz söylemler, maalesef anlamını yitirdi. Çünkü artık bıçak kemiği keser hale geldi'' ifadesini kullanan Saydan, 2004 yılından bu yana bir çok eczacının eczahanesini kapatmak zorunda kaldığını, kimisinin intihar ettiğini, kimisinin de yaşananlara kalbinin dayanmadığını ileri sürdü.

Provizyon sistemindeki sorunlara değinen Saydan, reçetelerin incelenmesi sırasında yaşanan aksaklık ve sorunları eleştirdi.

18 Eylül'de çıkarılan Sağlık Uygulama Tebliği ile ''mesleğin çöküşünün hazırlandığını'' öne süren Saydan, her şeyi kabul ettikçe kendilerinden fazlasının istendiğini savundu.

Saydan, ''Siyasi iradenin tek isteği vatandaşının kolay ulaşacağı bir yerden ilaçlarını alması, memnun kalmasıdır. Eczacılar ne fedakarlık yaptı ve halen neler yaşıyor kimse ilgilenmez'' şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana meslek hakkı isteklerini dile getirdiklerini hatırlatan Saydan, ''Bunu ilk telaffuz eden, bürokratları, kamuoyunu ve basını bilgilendiren bizleriz. Bunu unutmadan siyasi iradeden reçete başına meslek hakkımızı isteyeceğiz ve alacağız'' diye konuştu.

Saydan, son gelişmelere karşı güçlerini gösterme zamanının geldiğini kaydederek, ''Mesleğimizi bitirmek üzere yapılan bu uygulamalara karşı hepimiz el ele tutuşmak zorundayız'' dedi.

-ANADOLU AJANSI MUHABİRLERİNE PLAKET-

Genel Kurulda daha sonra, eczahane eczacılarının sorunlarını ilgililerle kamuoyunun gündemine taşıyarak, bu sorunların çözümüne katkıda bulunan gazetecilere plaket verildi.

Anadolu Ajansı sağlık muhabirleri Selma Bıyıklı ile Yeşim Sert Karaaslan da çalışmalarından dolayı birer plaketle ödüllendirildi.

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat