Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ ten MEDULA sorunlarıyla ilgili soru önergesi

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Medula Eczane Provizyon Sistemi’ ne ilişkin, Sağlık Bakanı tarafından yanıtlanması talibiyle TBMM’ de soru önergesi verdi.

İlgili soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 99 uncu maddeleri gereğince talep ederim.         

Melih MERİÇ

Gaziantep Milletvekili

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eczacılara önceden bir duyuru yapmadan hafta içi mesai saati dışında Medula Eczane Provizyon Sistemi’ne e-devlet üzerinden giriş zorunluluğu getirmesi eczanelerde hizmeti durma noktasına getirmiş yapılan bu plansız değişiklik nedeniyle özellikle nöbetçi eczanelerde hasta yakınları saatlerce ilaca erişemeyerek mağdur olmuş yaşanılan bu kaos nedeniyle yeni uygulama ertelenerek  eski sisteme geri dönülmüştür.

Konuya ilişkin olarak;

  1. Eczanelere önceden haber vermeden plansız bir şekilde Medula Eczane Provizyon Sistemi’ne e-devlet üzerinden giriş zorunluluğu getirmesinin nedeni nedir?
  2. "Medula sistemine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılması yerine e-devlet üzerinden zorunlu giriş getirilmesi, eczanelerde kullanılan sabit IP’ler ve mevcut sistem altyapılarıyla uyumlu olmadığından kaynaklandığı iddiaları doğru mudur?
  3. Söz konusu uygulamanın aniden devreye sokulması nedeniyle kaç hasta ilaca erişemeyerek mağdur olmuştur?
  4. Medula Provizyon Sisteminde, güvenlik açığı olduğu ve hasta verilerine sızıldığı iddiasıyla bu uygulamaya gidildiği doğru mudur?

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat