Önemli!

Eczacı Kamuoyuna...


2-4 Temmuz 2009 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleşen 36. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantıda  belirlenen gündem çerçevesinde çalışma raporu üzerine görüşlerini  bildirmek üzere söz alan Prof. Dr. Levent Üstünes, uzunca bir  zamandır tanık olmadığımız içerikte geleceğimize ışık tutan önemli bir sunum yaptı.

Konuşmasında önce merkez heyetinin çalışmaları ile ilgili düşünce, öneri ve eleştirilerini sunan  Prof. Dr. Üstünes devamında ise Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine hazırlanan “OECD Sağlık Sistemi İncelemeleri - TÜRKİYE” başlıklı raporun mesleğimizi ilgilendiren bölümlerini katılımcılarla paylaştı. Raporda yer alan; önümüzdeki süreçte ekonomide beklenen daralmayı, sağlık harcamalarının azaltılması, ilaç fiyatlarının aşağıya çekilmesi, katılım paylarının artırılması ile ilgili önerilere dikkat çekti. Önümüzdeki 5 yıllık dönemle ilgili öngörülerini paylaştı.

Birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olmanın önemini ve meslek hakkı talebimizin haklılığını anlattı. SUT’ta yer alan bu kazanımın meslek yasamızda yer almasının zorunluluğunu vurguladı.

Prof. Dr. Üstünes kendi çabaları ile hazırladığı bu önemli sunumla, bizlere yıllardır özlediğimiz bir mesleki vizyon sundu; bir ilki yaşattı ve umutlarımızı yeşertti.

Ancak, bir bilim adamı tarafından yapılan bu önemli sunum Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ı  oldukça rahatsız etmiş olmalı ki, konuşmasında Prof. Dr. Levent  Üstünes’e hiç de şık olmayan bir üslupla yanıtlar vermeyi tercih etti ve devamında daha da ileri giderek yıllardır TEB’ce çalışmaları sürdürülen ve yılan hikayesine dönen  “TEBEOS  Eczane İşletim  Programı”nın  yıllardır tamamlanamamasından hocamızı sorumlu tutacak kadar yanıltıcı ve gerçek dışı ithamlarda bulundu.

Mesleğimize ve örgütümüze önemli katkıları olan, birçok meslektaşımızda emeği bulunan sevgili Prof. Dr. Levent Üstünes hocamıza karşı örgüt geleneklerimize aykırı olarak sergilenen bu çirkin tavrı kınıyor ve
güneş balçıkla sıvanmaz diyoruz.

Saygılarımızla…

08.07.2009

 İZMİR ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat