www.eczacininsesi.com

İlaçların fiyatlandırılmasına ilişkin tasarlanan kimi değişiklik tasarılarını dün, "ARTIK YETER!!! YENİ İNDİRİM DALGASI YOLDA(MI?)" başlıklı haberimizle eczacı kamuoyuna duyurmuştuk.

Söz konusu değişiklikleri Ecz.Hakan Gençosmanoğlu da GÜNDEMDEN NOTLAR köşesinde eczacı kamuoyunun gündemine taşıdı.

Bugün öğlenden sonra İstanbul Eczacı Odası söz konusu değişiklik tasarılarını resmi web sitesinden duyurmak zorunda kaldı.

Aşağıda İstanbul Eczacı Odası' nın haberini yayınlıyoruz:

 

Sağlıkta tasarrufun bedelini ödeyen biz eczacılar OLMAYACAĞIZ!

IEO | 14.07.2009 -- 14:23

Ülkemiz ekonomisi, yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle %5,5' u aşan bir oranda daralmıştır. Bu daralmanın kaçınılmaz sonucu olarak da hükümet tarafından halk sağlığını tehlikeye atacak, ilaç sektörünü yeni tavizler vermeye mecbur bırakacak ve eczacıyı ekonomik olarak daha da zorlayacak önlemler hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Eşdeğer ilaç bandının %22'den %15'e düşürülmesinin yanı sıra İlaç Fiyat Kararnamesi'nde yapılacak değişikliklerle;

Referans ülke sayısının artırılması (Polonya ve Macaristan'ın da dahil edilmesi),

ilaç firmalarının, orijinal ürünler için referans fiyatın en fazla %100'ünü değil %80'ini talep edebilmesi, jenerik ürünler içinse orijinal ürüne ait referans fiyatın en fazla %80'ini değil %64'ünü talep edebilmesi

Kamuya yaptıkları sanayi ıskontolarının %11'den %15'e çıkartılması gündeme gelebilecektir.

Ayrıca aile hekimlerinin yazabildiği ilaçlara getirilecek kısıtlamalar, birçok ilaçta uzman hekim şartının aranacak olması da önümüzdeki dönemin yeni uygulamaları olarak karşımıza çıkabilecektir.

Oysa unutulmaması gereken en önemli nokta; sağlıkta yapılan tasarrufun sonunda ödenecek bedelin çok daha ağır olabileceğidir. Ve bu bedeli hastalarımızla birlikte ödeyen taraf artık biz eczacılar olmayacağız.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İstanbul Eczacı Odası



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat