Kayseri Eczacı Odası Başkanı,Ecz.Bülent ÜNSAL kendi köşesinde KAYSERİ- BÖLGELERARASI TOPLANTI yı anlattı. İlginç notların olduğu yazıyı Kayseri Eczacı Odası resmi web sitesinden olduğu gibi alarak YORUMSUZ olarak aşağıda yayınlıyoruz.(Eczacının Sesi)

 

"Bazı misafirlerimiz arıza çıkarsa da genel anlamı ile Kayseri’deki bu toplantılar gayet seviyeli idi"

"6197 sayılı yasa yapılacak değişiklikler; içerisinde ortak eczacılık olmadan önümüzdeki aylarda meclise geleceği gündem edilmiştir."

"Özellikle İstanbul Eczacı Odası 15 kişiden oluşan kalabalık bir heyet ile geldiler. Oda paralarının olmadığını ve kendileri şahsi masraflarını ödediklerini ifade ettiler. Hatta genel sekreterleri Cenap Bey havaalanından transfer dahi istemediklerini belirtmişlerdi. Fakat orada araçlarımız olduğu halde kendileri binmediler ve sonradan sorunmuş gibi dillendirdiler. Yine yapmış oldukları harcamaları odalarına fatura ettirdiklerini öğrendik"

"Toplantı stant alanları farklı mekanda olduğu halde sabahın erken saatinde gelerek toplantı salonunun içerisine stant açan İstanbul Eczacı Odasını bu davranışı hiç de uygun davranış değildi."

"Toplantının 2. günü yemek verdiğimiz mekân kent ormanı Kıranardı tesisleri içki ruhsatı olmayan bir alandır. Ancak mekan olarak çok güzel olduğu için ev sahibi olarak tercih etmiştik. Biz rakı olmadığı için yemekten kalkıyoruz diyerek yemeği terk eden misafirlerinde nasıl bir misafir anlayışına sahip olduklarına da anlam veremedik."

"Hilton Otelini tercih ettik, Erciyes Dağı’nda ki tesisleri; diğer odaların aynı fiyatı ile tercih etseydik, zarar yerine İstanbul Oda başkanın dediği gibi para kazanırdık. Bizler oda değil de ticarethane işletiyoruz ya! Gala yemeğimizdeki Sanatçı Emel Sayın dinleyenlerin gerçekten çok hoşuna gitmiştir. Üstelik misafirlerimiz diledikleri kadar da alkol tüketmişlerdir."

 

BAŞKANDAN

KAYSERİ BÖLGELER ARASI TOPLANTISI (17.07.2009)

02-05 temmuz 2009’da Kayseri Hilton otelinde bir bölgeler arası toplantıya ev sahipliği yaptık. TEB Merkez Heyeti Başkan ve üyeleri 51 eczacı odası başkan, üye ve delegelerinden oluşan 300 ‘den fazla kişinin katıldığı bu toplantı oldukça verimli geçmiştir. Bölgemizdeki ve çevre illerden katılımla katılımcı eczacı sayısı 500’ü geçmiştir. Bu tip organizasyon odamızda 1989 yılında düzenlenmişti. Açılış programına başta Kayseri Valisi ve Kayseri ve İstanbul Ak Parti Milletvekilleri, Belediye başkanı, olmak üzere Kayseri protokolü katılmışlardır.

36.dönem merkez heyetinin 6 aylık çalışmalarının değerlendirildiği bu toplantıların 3. günü; Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürü’ nün toplantılarımıza katılımı ile soru cevaplı ilaç takip sisteminin tartışıldığı önemli bir gündemin açılımını sağlamıştır. Sayın genel müdür uygulamanın pilot olarak başlayacağını ve TEB’nin izni olmadan da uygulamayı başlatmayacaklarını ifade etmişlerdir.

6197 sayılı yasa yapılacak değişiklikler; içerisinde ortak eczacılık olmadan önümüzdeki aylarda meclise geleceği gündem edilmiştir.

3 gün süren toplantılarda tüm konuşmacılara kesmeden söz hakkı verdik. Üstelik tüm odalardan birer konuşmacı söz alırken İstanbul ‘dan 3 kişiye konuşma verdik. Zamanı da kendilerine kısıtlamadık.

Toplantı sürecinde yaşadığımız bir konuyu ifade etmek istiyorum. 51 eczacı odası içerisinde özellikle 2 eczacı odası İstanbul ve Antalya, bizim yapmış olduğumuz organizasyona katılmadılar. Dolaysısı ile organizasyonumuz da kendilerine misafir kimliği düzenlemiştir. Özellikle İstanbul Eczacı Odası 15 kişiden oluşan kalabalık bir heyet ile geldiler. Oda paralarının olmadığını ve kendileri şahsi masraflarını ödediklerini ifade ettiler. Hatta genel sekreterleri Cenap Bey havaalanından transfer dahi istemediklerini belirtmişlerdi. Fakat orada araçlarımız olduğu halde kendileri binmediler ve sonradan sorunmuş gibi dillendirdiler. Yine yapmış oldukları harcamaları odalarına fatura ettirdiklerini öğrendik. Diğer tüm odalar bu organizasyona katılıp, toplantı salonu dahil tüm masrafları üstlenirken, İstanbul Odasının bizim ev sahipliğimize olan tepkilerine anlam veremedik, Kayseri Eczacı Odası hiçbir organizasyonda böyle bir tutum izlememiştir. Toplantı stant alanları farklı mekanda olduğu halde sabahın erken saatinde gelerek toplantı salonunun içerisine stant açan İstanbul Eczacı Odasını bu davranışı hiç de uygun davranış değildi.

Toplantının 2. günü yemek verdiğimiz mekân kent ormanı Kıranardı tesisleri içki ruhsatı olmayan bir alandır. Ancak mekan olarak çok güzel olduğu için ev sahibi olarak tercih etmiştik. Biz rakı olmadığı için yemekten kalkıyoruz diyerek yemeği terk eden misafirlerinde nasıl bir misafir anlayışına sahip olduklarına da anlam veremedik.

Bölgeler arasına ev sahipliği yapan odalar illerindeki en nezih mekânlarda misafirlerini ağırlamak istiyor.Bizde aynı düşünceyle şehrin meydanındaki Hilton Otelini tercih ettik, Erciyes Dağı’nda ki tesisleri; diğer odaların aynı fiyatı ile tercih etseydik, zarar yerine İstanbul Oda başkanın dediği gibi para kazanırdık. Bizler oda değil de ticarethane işletiyoruz ya! Gala yemeğimizdeki Sanatçı Emel Sayın dinleyenlerin gerçekten çok hoşuna gitmiştir. Üstelik misafirlerimiz diledikleri kadar da alkol tüketmişlerdir. Bu tip 3-4 gece konaklamalı programlarda kişi başına 500-700 TL arası bir fiyat çok normaldir. Odaların bu işten para kazanma gibi bir anlayışı söz konusu değildir. Ancak bazı odalar bu konuda sponsor bulmuşlar, bazıları bunu sağlayamamış olabilir.

Sonuç olarak 18 yıldır bölgeler arası toplantılara katılıyorum. Bazı misafirlerimiz arıza çıkarsa da genel anlamı ile Kayseri’deki bu toplantılar gayet seviyeli idi, programlarda dolu dolu idi. Genel olarak katılımcıların büyük çoğunluğu da memnuniyetlerini ifade ettiler. Bizde Kayseri Eczacı Odası yönetim kurulu olarak tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz

Ecz. Bülent Ünsal

Kayseri Eczacı Odası Başkanı



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat