Aile hekimliği uygulaması İstanbul’da bugün başlayacak. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, İstanbul’da aile hekimliği uygulaması için gerekli altyapının olmadığını, orgazine eksikliğinin bulunduğunu belirterek, hastanelerin acil servisleri ile 112 acil servislerinde kaos yaşanabileceğini söyledi. Aile hekimleri tedavi edici hizmetlerin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetleri verecek. 950’ye yakın Aile Sağlığı Merkezi’nde her aile hekimine yaklaşık 3 bin 500 kişi düşerken, bir aile hekimi günde ortalama 40-50 arasında poliklinik hizmeti sunacak.
İstanbul Tabip Odası Başkanı Gören, İstanbul’da özellikle sosyo-ekonomik durumu düşük Bağcılar, Esenler, Sultangazi gibi ilçelerdeki 350’ye aile hekimliği biriminin boş olduğunu, büyük bir organizasyon eksikliğinin yaşandığını ifade ederek "Bir de sanal aile hekimliği merkezleri var. Yani merkezlerin adı var ama kendileri yok. Örneğin Nişantaşı Aile Sağlığı Merkezi var ama ortadan ne bina, ne araç-gereçler ne de personel var" dedi.
Gören, uygulamanın birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi anlamına geldiğini savundu.
ÖDP: Sağlık ticarileştiriliyor
ÖDP Kadıköy ilçe örgütünce yapılan açıklamada ise aile hekimliğinin sağlığın ticarileşmesi demek olduğu savunularak "Aile hekimliğinin ’paran kadar’ sağlık anlayışı olduğunun farkındayız" denildi.