Yeri Doldurulamayacak Bir Değeri Kaybettik

Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı ve Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu hayatını kaybetti.

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen cenaze törenine başta Rektör Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İhsan Çalış, öğretim üyeleri, ailesi, dostları ve öğrencileri katıldı.

Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel bir mesaj yayımlayarak; “Değerli hocamız Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu son yolculuğuna uğurlamanın acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Hocamızın; 50 yıllık meslek hayatında emek verdiği tüm öğrencilerinin ve bizlerin kalplerinde yaşayacağını bilmenin buruk huzurunu taşıyorum. Huzur içinde uyu Hocam.  Her zaman, saygı, rahmet ve minnet duyguları ile hatırlanacağınız Yakın Doğu Üniversitesi’nde bıraktığın izler hiçbir zaman silinmeyecek. Mekanın cennet olsun.” İfadelerini kullandı

Ardından sırasıyla Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Çalış, Prof.Dr. Orhan Uludağ ve Prof.Dr. Salih Saner birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Merhum Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu 29 Haziran 2024 Cumartesi günü öğle namazını takiben İzmir-Dikili’de defnedilmek üzere naaşı Ercan Havaalanına uğurlandı.

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu kimdir?

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilimdalı’nda mesleki kariyerine başladı. 1984 yılında, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilimdalı’nda görev yapmaya başladı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı (2002-2016), Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Meslek Bilimleri Bölüm Başkanlığı (2011-2016) görevlerinde bulunan hocamız, Meslekte 40. Yılını doldurduğu 2016 yılında emekliliği sonrasında, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2018 yılında Girne Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevine atandı.

Meslek hayatı boyunca ulusal ve uluslararası alanda çok yönlü çalışmalarıyla eczacılık mesleğine büyük katkıları olan Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, 2013 yılı Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü ve 2020 yılı Türk Eczacıları Birliği Onur Ödülü Sahibidir.

1984-1989 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği 21-22-23-24. Dönem Merkez Heyeti Genel Sekreteri ve 2019-2021 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Kaynak- https://ajanscyprus.com/index.php/2024/06/28/yakin-dogu-universitesi-bir-degeri-kaybetti/



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat