BASIN BÜLTENİ - 2
 

Ankara, 23.05.2008
BASIN BÜLTENİ

Son günlerde çeşitli gerekçelerle eczanelere yönelik sıklaşan operasyonlardan bir tanesi de Diyarbakır’da gerçekleştirilmiş, bu operasyon kapsamında Diyarbakır Eczacı Odası Başkanımızla birlikte çok sayıda meslektaşımız ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınmıştır. Bir çete operasyonunda sayın Başkanımızın adının geçmesi bizleri üzmüştür. Eczanesinin ilgili polikliniğe yakınlığından dolayı gözaltına alınan başkanımızın son altı ayda adı anılan sağlık kurumundan sadece 11 reçete karşıladığı, aylık SGK cirosunun 7 bin YTL civarında olduğu saptanmış ve savcılık soruşturmasında da hiçbir suç unsuruna rastlanmadığından kovuşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle diğer 23 meslektaşımızla birlikte serbest bırakılmıştır. Muvazaa ve yolsuzluklar karşısında mücadelesini takdir ettiğimiz Eczacı Odası Başkanımız ve meslektaşlarımızın suçu ispatlanmadan suçlu imiş gibi gösterilmeleri ve tüm eczacıları zan altında bırakan yanlı açıklamalar, mesleğimizin itibarını ve meslektaşlarımızın kişisel onurlarını zedelemektedir.

23.05.2008 tarihli basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi, Türk Eczacıları Birliği iç denetim mekanizması en güçlü meslek örgütlerinden biri olup, hasta sağlığı ile oynanmasına ya da kamu yararının ortadan kaldırılmasına yol açan meslektaşlarını en ağır biçimde cezalandırmaktadır. Ancak, suçu kanıtlanmamış kişilere ve onlar aracılığıyla tüm eczacılık camiasına yönelik yargısız infaz anlamına gelecek herhangi bir haber ve yaklaşıma da izin vermemeye kararlıdır.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanımıza ve Diyarbakır Eczacı Odamıza üzüntülerimizi bildiriyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ecz. Erdoğan ÇOLAK
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat