15/11/2007


BASIN AÇIKLAMASI TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TELEKOM İŞÇİLERİNİN GREV VE İLACA ULAŞIM HAKKINI SAVUNMAKTADIR



                                                                          Ankara, 15 Kasım 2007
BASIN AÇIKLAMASI

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ TELEKOM İŞÇİLERİNİN GREV VE
İLACA ULAŞIM HAKKINI SAVUNMAKTADIR

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan ÇOLAK, grevdeki Türk Telekom işçilerinin ve ailelerinin ilaç bedellerinin ödenmemesine ilişkin olarak aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

“Grevdeki Türk Telekom işçilerinin ilaçlarının bedellerinin ödenmemesine ilişkin olarak, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nin Bölge Eczacı Odalarına yazdığı yazı, çeşitli basın-yayın organlarında yanlış bir biçimde haberleştirilmiştir.

Türk Eczacıları Birliği bir sağlık meslek örgütü olarak, insan sağlığını her türlü maddi ve hukuksal konunun önünde görmektedir. Türk Eczacıları Birliği demokratik bir kitle örgütü olarak, işçilerin grev yapmasını doğal bir hak sayan bir anlayışı savunmaktadır. Eczacılarımız ve Birliğimiz, herhangi bir kişinin ilaca erişmesinin önünde kendisi bizzat bir engel olarak duramaz..

Fakat, grevdeki Türk Telekom işçilerinin ilaç bedellerinin ödenmemesi, ilaca ulaşamayan hastalarımızı mağdur ettiği gibi, bu ilaçları karşılayan eczacılarımızı da mağdur etmektedir. Türk Telekom yönetiminin, grevdeki işçilerin sosyal güvencelerini ortadan kaldıran, yasal mevzuata aykırı olarak  sağlıklarını tehdit eden bu uygulamaya bir an önce son vermesini talep etmekteyiz.

Diğer yandan, Türk Eczacıları Birliği, Türkiye’de bulunan 26.000 eczanenin temsilcisi bir meslek örgütü olarak, üyelerinin meslek haklarını savunmakla görevlidir. Hem hastalarımızı, hem de eczacılarımızı mağdur eden bu uygulamanın sonuçları ile birlikte ortadan kaldırılması için, Birliğimiz üzerine düşeni yapmaya hazırdır.
Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
BASIN BÜROSU



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat