Meclis Komisyonu Tuzla’daki ölümlerin nedenlerini Güney Kore ve Ukrayna’da araştırma kararı aldı. (12 Haziran 2008) Hürriyet
Tüm Türkiye’yi sarsan Tuzla tersanelerindeki işçi ölümleri, Meclis’i de harekete geçirmişti. AKP, CHP ve MHP’nin ayrı ayrı verdiği önergeler birleştirilerek Tuzla’daki ölüm olaylarının araştırılması için komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri 30 Nisan’da belirlendi. Başkanlığa AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç’ın seçildiği komisyon, Tuzla ve Yalova’da incelemelerde bulundu.

 

20 kişilik heyet gidecek

 

Ancak komisyonun aldığı bir karar, “Tuzla’da işçiler ölürken onlar gezmeye mi gidiyor” tepkisini yarattı. Vatan Gazetesi'nin haberine göre komisyon Tuzla’daki ölümlerin nedenini 20 Haziran’dan sonra Karadeniz’de bulunan Ukrayna’daki tersaneler ile Güney Kore’deki dünyanın önemli iş hacmine sahip tersaneleri incelemeye karar verdi.

 

 Ahmet Kıvanç-Radikal (14 Haziran 2008)

Yat, kotra ve her türlü motorlu özel teknelerden beygir gücüne göre alınan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) kaldırılacak. Bunun yerine söz konusu deniz araçları için, teknenin uzunluğuna göre yıllık harç alınacak

ANKARA - Denizcilerin ‘yabancı bayrak çekmek zorunda kalıyoruz’ diye eleştiri konusu yaptığı yat ve teknelerden alınan motorlu taşıtlar vergisi kaldırılarak, yerine otomobil vergisi düzeyinde yıllık harç alınacak.
Yabancı bayrak çekmiş yat ve tekne sahiplerine, Türk bayrağı çekmeleri için altı aylık ‘psikolojik hazırlık’ süresi verilecek. Yat ve teknelerden alınan motorlu taşıtlar vergisinin kaldırılması konusunda  AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç tarafından hazırlanan yasa teklifiyle halen yat, kotra ve her türlü motorlu özel teknelerden beygir gücüne göre alınan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) kaldırılacak.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat