LÖSEV: Tarım ilacı kırmızı reçeteyle satılsın

Zehirli domateste tartışmasına bugün Lösemili Çocuklar Vakfı da katıldı.

 

İSTANBUL - LÖSEV gazetelere verdiği ilanda, “Gümrük kapılarından dönen ve alışveriş merkezlerinde bize satılan domatesleri, biberleri yiyerek kanser olmak ve ölmek istemiyoruz” denildi.

Tarım ilaçlarının kırmızı reçete ile satılmasını isteyen LÖSEV’in Başkanı Dr. Üstün Ezer, NTV’ye yaptığı açıklamada Türkiye’de tarım ilaçlarının son derece kontrolsüz şekilde ülkeye girdiğini ve kullanıldığını söyledi.

Ezer şöyle konuştu: “Bizim talebimiz şu; Tıpta kırmızı reçeteyle satılan uyuşturucu ilaçlar vardır. Eczanelerden kolaylıkla alamazsınız. İthali, ülkeye girişi, depolardan, eczanelerden kontrol altındadır. Biz aynı uygulamanın tarım ilaçları için de yapılmasını istiyoruz. Kontrolsüz satılmasını istemiyoruz. Çünkü Türkiye’de tarım ilaçları tamamen kontrolsüz durumda. Küçük ilçelerde pazarlarda bile satılıyor. Çiftçi tarım ilacınını kullanma şeklini satıcıya soruyor. Hatta zaman zaman satıcının tarif ettiğinden daha fazla kullanarak ürününü koruduğunu sanıyor. Bu kadar kontrolsüz kullanılan tarım ilaçlarının kullanıldığı yerlerde üretilen ürünleri biz tüketiyoruz. Bize göre bu uygulama kontrol altına alınmalı. bunu da Sağlık ve Tarım Bakanlığı’nın yapmasını bekliyoruz.”



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat