SGK, MEDULA’ da Danıştay kararı doğrultusunda herhangi bir değişiklik yapmadı.

Mevcut içerik aynen devam ediyor.

Oysa SGK dün yaptığı duyuru ile, "reçetede ödenecek ilaç kalem sayısını ve adedini belirleyen ilgili hükmün yürütmesinin durdurulduğunu ve bu uygulamanın 6 Nisan tarihinden itibaren uygulamaya gireceğini" duyurmuştu.

SGK Kararı Şöyle Duyurmuştu:

Danıştay Onuncu Dairesinin 2010/6584 Esas Numaralı Kararı ile, 25/3/2010 tarihli ve 27532 sayılı 1. Mükerrer Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği” nin (SUT) 6.1.1.Ç. maddesinin “Reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı” başlıklı (1) numaralı fıkrasının ilk cümlesinin yürütümünün durdurulduğu,

06/04/2011 tarihinden başlayarak uygulamanın, Sağlık Uygulama Tebliğinin bu hükmü olmaksızın diğer hükümleri doğrultusunda yürütüleceği,”

İlgili Madde İçeriği:

SUT’un 6.1.1.Ç Maddesinin (1) numaralı fıkrasının ilk cümlesi “(1) Ayaktan yapılan tedavilerde, SUT’un 6.1.2 numaralı maddesinde belirtilen durumlar dışında, bir reçetede en fazla dört kalem ilaç yazılır ve her kalem ilaçtan bir kutunun (ilaçların parenteral formları ile SUT’un 6.1.4 numaralı maddesinde belirtilen durumlar hariç) bedeli ödenir.” Şeklindedir.

Danıştay Kararı Nasıl Uygulanmalı

Danıştay’ ın söz konusu yürütme durdurma kararı ile birlikte - genel olarak- hekimlerin reçeteye yazdıkları kalem sayısı ve miktarların hiçbir kısıtlama olmaksızın ödenmesi gerekiyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat