ECZACILARDAN SÜRESİZ DİRENİŞ

SEMİN SEZERER/BİRGÜN

Kendilerine "Eczacının Sesi Meclisi" adını veren ve aleyhlerine alınan kararların devam etmesi durumunda kepenk indirmek zorunda kalacaklarını belirten eczacılar, haklarını almak için açtıkları "Ses veriyoruz...Süresiz eczacı direnişine hazırız..." kampanyası ile susmama konusunda kararlı olduklarını gösteriyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bürokratik zulmünün artarak devam ettiğini ifade eden eczacılar, meslek haklarının birer birer gasp edilmesinden yakınıyor.

'BEDELSİZ KAMULAŞTIRILDIK'

"Hukuksuz" ilaç fiyat indirimleri ile eczanelerinin bedelsiz kamulaştırılması ve hakları olan yüzde ıo'ların gasp edilmesi karşısında "Daha ne kadar susacağız? Şimdi sesimizi çıkarmazsak ne zaman konuşacağız?" diyen eczacılar, istedikleri tek şeyin mesleklerini devam ettirmek olduğunu sözlerine ekliyorlar.

İlaç fiyatlarının yüzde 7 daha ucuzlatılmasını 'yine raf ilaçlarımızdan yüzde 7 daha bedelsiz kamulaştırılmaya uğratıldık' şeklinde yorumlayan eczacılar açıklamalarında, "Almadığımız muayene ücretlerini bile bizden tahsil ediyorlar. Biz kimseden yardım veya bağış istemiyoruz, haklarımızı istiyoruz. İlaç fiyat düşüşlerinde, eczacı kayıplarının önlenmesini, açık, bilimsel ilaç sunum kuralları ve adil yeni bir 'protokol' ve hak ettiğimiz eczacı meslek hakkımızı geri istiyoruz" diye belirttiler.

Devlete yapılan eczacı iskontosunun tümüyle iptalini ve kamu kurum iskontolarının sırtlarından kaldırılmasını talep eden Eczacının Sesi Meclisi, haklarını istemenin, bugünlerini ve geleceklerini istemek anlamına geldiğini ve bu haklarını almak için de Türkiye'deki tüm eczacılar olarak "süresiz eczacı direnişi"ne hazır olduklarının altını çiziyorlar.

Eczacının Sesi Meclisi tarafından başlatılan, www.eczacininsesi.com adresindeki e-gazete aracılığıyla yürütülen ve 700 kişiyi aşkın katılıma ulaşan "Ses veriyoruz... Süresiz eczacı direnişine hazırız..." imza kampanyası süresince, ilgili yazı ve imzalar birinci haber sırasında tutuluyor.

http://www.birgun.net/bolum-61-haber-53433.html#haber_basi

ECZACININ SESİ / www.eczacininsesi.com



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat