Sen misin AKP yöneticisine sahtecilikten tutanak tutturan!


MUHAMMET KAÇAR

RİZE - Eşi Zehra Çorbacı’yı akrabasının sağlık karnesiyle acil servise getirdiği iddiasıyla AKP Pazarı ilçe Başkanı Rasim Çorbacı hakkında tutanak tutturup şikâyetçi olan Rize Devlet Hastanesi doktoru Gökhan Özçelik, olaydan sonra üç ayrı atama geçirdi. Özçelik, son olarak Kalkandere ilçesi Acil Servis İstasyonu’nda görevlendirildi.

Rize’de 14 Ocak 2008 tarihinde yaşanan olayda, AKP Pazar İlçe Başkanı Rasim Çorbacı, parmağı kesilen eşi Zehra Çorbacı’yı önce Pazar Devlet Hastanesi’ne, ardından da Rize Devlet Hastanesi’ne getirdi. ‘Yumuşak doku kesiği’ teşhisi konularak pansuman yapılan Zehra Çorbacı, iddiaya göre yaşını soran doktora çelişkili bilgi verdi. Bunun üzerine sağlık karnesini inceleyen Acil Servis doktoru Gökhan Özçelik, karnenin Selime Çorbacı’ya ait olduğunu fark edince tutanak tutturup, olayı savcılığa intikal ettirdi.

Haklarında Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘sahtecilik’ suçundan dava açılan Rasim ve Zehra Çorbacı da Özçelik’i, Sağlık Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Şikâyet sonrası başlatılan inceleme sonucunda, hasta yakınları ile tartıştığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle Doktor Özçelik’in görev yeri değiştirildi. Dr Özçelik, Tenzile Erdoğan Güneysu Gün Hastanesi’nde görevlendirildi. Ancak başhekimliğin doktor eksikliğini öne sürerek karşı çıkması üzerine Özçelik yeniden Rize Devlet Hastanesi’ne döndü. Ama kısa süre sonra, önce Yolbaşı Beldesi Sağlık Ocağı’na, ardından da Kalkandere ilçesi 112 Acil Servis İstasyonu’na atandı.

Üç yıllık hekim olan Gökhan Özçelik, 16 aydır Rize Devlet Hastanesi’nde görev yapıyordu. Doktor Özçelik hakkında daha önce de dört ayrı şikâyet olduğu ancak bunlarla ilgili soruşturmalarda suçsuz bulunduğu kaydedildi.

AKP Pazar İlçe Başkanı Rasim Çorbacı, konuyla ilgili sorular üzerine, “Eşimin sosyal güvencesi olduğu gibi dolayısıyla sağlık karnesi de var. Ancak olayın olduğu gün telaşla işyerinden eşimin sağlık karnesi yerine akrabamızın sağlık karnesini alıp Rize’ye gitmişiz. Yanlışlığı sonra biz de fark ettik. Olay bundan ibarettir” dedi. 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat