'Özel hastanelerin astronomik fark ücreti alması engellenecek'

'Özel hastanelerin astronomik fark ücreti alması engellenecek'
Akdağ, Britanya'ya gitti. FOTOĞRAF: BAKİ TUĞLACI / AA
Sağlık Bakanı Akdağ, özel hastanelerin SSK'lılardan astronomik miktarlarda fark ücreti almasını engellemek için düzenleme yapacaklarını söyledi

 

RADİKAL - İSTANBUL - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin hastalardan fark ücreti talep etmesinin önüne geçmek için düzenleme yapacaklarını söyledi.
Britanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Akdağ, İngiltere Sağlık Bakanlığı ile bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla görüşmeler yapacağını belirtti.
Sağlık Bakanlığı olarak önümüzdeki yıllarda kamu-özel ortaklığıyla hastaneler ve sağlık kampüsleri inşa etmeyi planladıklarını belirten Akdağ, "Böylece çok daha büyük ölçekli yatırımları kısa sürede yapma imkanına kavuşmuş olacağız" dedi.
Akdağ, bir soru üzerine özel hastanelerin SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu hastalardan aldıkları farklara ilişkin şunları söyledi:
"Haziran 2007'den bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla özel sektörden yaygın bir şekilde hizmet almaya başladı. Ancak gördük ki, bu sürede özel hastanelerin önemli bir bölümü sözleşmelerde bir kısıtlama olmadığı için fark ücreti alıyor. Üstelik bunun ölçüsü de yok. Bazı hekimleri astronomik ücretlerle kamudan özel sektöre transfer
ediliyor. Özel sektör vatandaştan aldığı ücret farklarıyla bu astronomik ödemeleri karşılama yoluna gidiyor. Varsayalım SGK bir özel hastaneye verdiği hizmet için bin lira ödedi. Özel hastane de sizden bin lira ilave fazla para istedi. Böyle bir yaklaşımın kabul edilemeyeceği açıktır.
Onun için, önümüzdeki dönem gerekli düzenlemeyi yapacağız. Vatandaşın birtakım küçük katkı payları ödeyebileceği ama hiçbir zaman böyle astronomik ücretlerin talep edilemeyeceği bir dönem olacak."



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat