Ege Eczacı Odaları Toplantısı Sonuç Bildirgesi


Ege Eczacı Odaları toplantısı 22 Mart 2008 Cumartesi günü İzmir Eczacı Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşmiş ve aşağıdaki kararların eczacı kamuoyu ile paylaşmasına karar verilmiştir.

1-Eczacı örgütünün ortaya çıkan sorunların çözümü için çaba sarf etmenin dışında mesleğin geleceği ve sağlık hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi noktasında çalışmalar yapması zorunludur. TEB ve Eczacı Odaları öncelikle yaşanan sorunların çözümü için birlikte çalışmalı, bunun yanı sıra gündemi belirlemek ve geleceği planlamak gibi hepimiz için büyük önem taşıyan görevi  de yerine getirmelidir.

Merkez Heyeti eczacı odalarından oluşturulacağı “ortak akıl çalışma grubu” ile geleceğe yönelik verimli çalışmalar gerçekleştirebilir.

Kısacası mesleğimizin geleceği ve sürdürülebilmesi için, başkalarının planlarının parçası olmak değil kendi planlarımızı yapmak zorundayız.

2-TEB Merkez Heyetince hazırlanan program içerik olarak beklentilerimize uygun olup hayata geçirilmesi büyük emek ve kolektif çalışma gerektirmektedir. Bizler mesleğimiz için büyük önem taşıyan çalışmalara üzerimize düşen katkıyı koyma kararlılığındayız.

3- Geçtiğimiz günlerde SGK provizyon sisteminde yer alan mesajla gündeme gelen “e-sözleşme” tam da protokol görüşmelerinin başlama sürecinde açıkça eczacı örgütünü hedef alan ve eczacıların meslek örgütleri ile olan bağını koparmaya yönelik bir girişimdir. Ülkenin dört bir yanında özveriyle sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımız örgütlü olmanın ve protokollerin TEB’ce imzalanması önemini çok iyi bilmektedirler. Her geçen yıl protokolde yer alması gereken hükümler SUT içersine yerleştirilerek bir anlamda protokolün içerisi boşaltılmaktadır. Bu sürece kesinlikle müdahale edilmeli ve protokol görüşmelerinde eczacıdan yana kararlı bir tavır sergilenmelidir

SUT ve protokol komisyonunda görev verilen eczacı odalarınca yapılan özverili çalışmalar sonrasında meslektaşlarımızın taleplerine uygun hükümler açıkça dile getirilmiştir. Bundan sonra eczacı odalarının ve TEB’in görevi protokolde eczacıyı zora sokan hükümlerin değil bizlerin önerilerinin yer alması için çalışmalar yapmak olmalıdır.

4-Eczanelerdeki yardımcı personelin eğitim alması doğru bir yaklaşımdır.
Ancak; TEB’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı “eczane teknisyenliği eğitimi protokolü” birçok belirsizlik ve sakıncalı hükümler içermektedir. Protokol taraflarla birlikte gözden geçirilmeli, eczacı örgütünün gözetiminde ve eczane çalışanlarının ülkenin her yerinde standart bir eğitim alması sağlanmalıdır.

T EB 3.Bölge İzmir Eczacı Odası

TEB 7. Bölge Bursa Eczacı Odası

TEB 9.Bölge Eskişehir Eczacı Odası

TEB 15.Bölge Isparta Eczacı Odası

TEB 16.Bölge Denizli Eczacı Odası

TEB 21.Bölge Aydın Eczacı Odası

TEB 29.Bölge Manisa Eczacı Odası

TEB 30.Bölge Balıkesir Eczacı Odası

TEB 32.Bölge Muğla Eczacı Odası

TEB 33..Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası

TEB 36.Bölge Çanakkale Eczacı Odası

TEB 46. Bölge Uşak Eczacı Odası

Misafir Oda:
TEB 19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat