ECZACI MESLEKTAŞLARIMIZA !!!

 

İlk toplantısını 27.09.2007 tarihinde kurucu üyelerinin katılımı ile yapan ve ismini “ECZACININ SESİ MECLİSİ” olarak tanımlayan Eczacı Meclisi, program ve tüzük çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır.

 

Bu bağlamda, programında ve tüzüğünde öngörüldüğü şekli ile kendini çağdaş ve ilerici olarak niteleyen, deontolojik ve etik kurallara uygun çalışmayı benimsemiş her meslektaşımızı yanımızda ve Eczacının Sesi Meclisi’nin bir üyesi olarak görmek istiyoruz.

 

NEDEN ECZACININ SESİ MECLİSİ

 

Eczacıların görevi, salt ilaçları insanların önüne koymakla değil, hastalara kullandığı ilaçlarla ilgili bilgileri sunmayı, önerilerde bulunabilmeyi, ilgili diğer sağlık çalışanları ile ilaç ve ilaçla iyileştirme üzerinde görüşmeler yapmayı, daha etkili bir sağlık hizmeti üretebilmek için katkıda bulunmayı içermektedir.

 

Eczacılığın üstlendiği sağlık hizmeti, alım-satım döngüsü olarak kısır bir düşünceyle tanımlanamaz. Ekonomik ortam ve dışa bağımlı mali politikaların baskın çıkması karşısında, sosyal güvenlik sistemleri ve buna bağlı olarak sosyal güvenlik politikaları, bu politikaların uzantısı olan ve bizleri yakından ilgilendiren ilaç uygulamaları, eczacıların işlerini giderek artan bir biçimde çoğaltmış ve toplumsal anlamda karmaşık, çözümsüz işlemler düğümü haline getirmiştir.

Günümüz koşullarında, eczacıların sosyal, ekonomik ve siyasal çerçevede nasıl çalışacağı, ilkeleri, kuralları ile ortaya konulamamış, ilgili çözümlemeler tartışılamamıştır. “Eczacılık Mesleğinin Temeli”ni oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılamamış, toplum ve eczacılık kavramlarına sağlık alanında göreceli biçimde ilgi gösterilmemiş açık bir alan olarak sahipsiz bir şekilde ortada durmaktadır.

 

Bu güne kadar tartışılan, ortaya konmak istenen tüm çözümlemeler eczacıların bu gün içinde bulunduğu güncelini ilgilendiren ortama uygun değildir. Eczacı artık bu gününü kurtarmak yerine ileriyi, mesleksel olarak geleceğini görmek ve tartışmak istemektedir. Eczacı, sistemin edilgen yapıda, ucuza kullanılan iş gücü olmak yerine, sağlık alanında adından söz edilen etkin bir konum istemektedir.

Sistemin önerdiği kalıplara uyum sağlamak yerine, kendi gerçekleri doğrultusunda eğitimini aldığı emeğini ortaya koyduğu mesleğinin gereklerini yerine getirmek istemektedir. Gerçek dışı klasik söylemler, gününü kurtaran programlar üreten eczacılık yerine, geleceğini gören sağlıklı yaşam adına aktif roller üstlenebileceği bir meslek yaşamı oluşturulması gerekmektedir.

 

Yaşadığımız süreçte mesleki haklarımız ve kazanımlarımız birer birer elimizden alınmaktadır. Çok daha ağır sorunlar da arka arkaya geliyor.

 

Eczanelerimizin varlığını sürdürebilmek için bir arada olmak, güçlerimizi birleştirmek, üretebilmek ve üretilenleri paylaşmak gerekiyor.

 

Ne yazık ki, mevcut Oda Yönetimi bu yönde bir irade gösterme çabasından ve tabanından uzak, siyasi iktidarın ve kamu kurumlarının direktifleri doğrultusunda bir yönetim anlayışı içersinde.

 

Bu nedenle; tek tek meslektaşlarımızın yönetim etme biçimini kurmada yol açacak, seslerin cılız değil hep beraber gür çıkacağı, kendi mesleğinin ve ülkenin gündemini tartışarak üretecek, üretimleri paylaşacak bir birlikteliğin oluşmasını sağlamak için ECZACININ SESİ MECLİSİ...

 

SESİNİZ SESİMİZDİR..   SESİMİZE SES VERİN.

 

 

 

ECZACININ SESİ MECLİSİ SEKRETERYASI

 

İLETİŞİM İÇİN SEKRETERYA ÜYELERİMİZİ ARAYABİLİRSİNİZ ;

 

Ecz. Ertan ÇİFTÇİ                             Cevizlibağ Eczanesi      0212-5474746

Ecz. Fatma Nedime ÖZBAY                Özgül Eczanesi             0216-6319527

Ecz. Hamdi ARI                                 Çırçır Eczanesi              0212-5252348

Ecz. Nurdan ŞAHİN                           Ege Eczanesi                0216-3247654

Ecz. Tuğba ÖZBEK                            Nisan Eczanesi             0216-3806152



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat