Sait Yücel, Kooperatif Başkanımız Olarak Sana Sesleniyorum...

 

Sait Yücel,

Çağdaş eczacılık hareketi içinde uzun yıllar birlikte çalıştık. Kooperatif Başkanlığın için vaktiyle seni destekledim ve destekledik.

Bu harekette dürüstlük, güvenirlik, iki yüzlü davranmamak,özgürlük, demokrasi, eşitlik gibi kavramlar bir anlam ifade ederdi.

Hele ortak akıl, katılımcılık, paylaşmacılık örgüt yönetiminde olmazsa olmazlardandı.

Tüm bu kavramları eksik uygulayanlar için neredeyse düşmanlığa varacak kadar sert eleştiriler yapardık, kavgalar ederdik.

Bu kavramlar bizler için belirleyici idi.

Son iki yıl da, had safhada başlayan kavramları boş veren, hiç aldırmayan ilkesiz va siyasi ahlaktan yoksun fütursuzca hiçbir değere aldırış etmeyen insanların unutkan hafızasına güvenen makyavelist yani iktidara gelmek için her şey serbest gibisinden "sol" düşüncenin neredeyse karşıtı lumpenvari "sağ" kurallarla yönetim anlayışı İstanbul Eczacı Odasında 2007 Eylül ayından bu yana da aynen ve de artarak devam ediyor.

Eylül ayında odanın herkese eşit ölçüde açık, ortak olan forum sayfasında Rafet Şahin'in yazısı en üstte kalacak şekilde kilitlendi, donduruldu.

İstanbul eczacı odasının ana sayfasında yönetim olarak cevap hakkı kullanıyoruz gibisinden çocuk kandırır gibi bir gerekçeyle senin de içinde bulunduğun grubun propogandası yapıldı, hem de haksızca ve eşit olmayan şartlarda.

Bu makyavelist ve siyasi ahlaktan yoksun sağ ve geri ve insani tüm değerleri dışlayan çok kaba ve çirkin tavır senin de içinde bulunduğun grubun ileri gelenlerini hiç ama hiç utandırmadı.

Seçimlerde sizlere gelen 1.100 oy ile bu tavırlar sanki onaylanmış gibi hisse kapılarak, yeni dönemde de bu tavır devam ederek forum sayfasının faşist sayılabilecek anti-demokratik kurallarını yönetim hayata geçirdi.

Forum sayfası hala boykot ediliyor.Forum sustu.

İnsanların susması ve susturulması için mi yıllarca birlikte mücadele ettik.

Yönetim bunlar yetmiyor gibi, seçim dönemi yaptığı o çirkin ve kaba anti-demokratik tavra devam ederek bizim "www.eczacınınsesi.com" sitemize nazire yaparcasına kurmayı düşündüğü benzer isimli sitenin tanıtımını ve reklamını yine herkesin eşit kullanımına ve faydalanmasına açık odanın web sitesinin ana sayfasından yaptı.

Yani kendi koyduğu kurallara uymayanların yazılarını sildiğini unutarak, kendi kurallarına kendileri uymadı, hemde suratları dahi kızarmadan, büyük bir pişkinlikle ve şımarıklıkla ve yine fütursuzca...

Sait, bu şekilde hiçbir kural ve ilke tanımadan hareket eden bir yönetimin adayı olarak TEB başkanlığına aday olmayı gerçekten düşünüyor musun?

Şu anda hala İstanbul Eczacı Kooperatifinin Başkanısın.

Bu görevin devam ederken yani seninde içinde bulunduğun gruba oy atan veya atmayan herkesin Başkanı olarak karşı olduğumuz anti-demokratik ve lumpenvari ve sağ politikaların ülkemizde yıllardır uyguladığı yöntemleri sorumsuzca uygulayan, artık gözü dönmüş bir şekilde illa da ne pahasına olursa olsun ilkesizce de olsa iktidar da iktidar diye tutturan bir grubun delegesi ve adayı olmak seni üzmüyor mu?

Tüm bu geri ve sağ yöntemlerle ilkesiz bir şekilde hareket eden gözü dönmüş ve kendine yabancılaşmış bir şekilde ne pahasına olursa olsun iktidar olmayı amaçlayan Domaç muradına ermişti.

Bu şekilde yönetim olmak, Başkan olmak artık ülkemizin paradan ve kişisel ikbalden başka hiç bir şeyin, uğrunda savaşılan, eziyet çekilen, ölünen, hapis yatılan, soruşturmalardan, yargılanmalardan geçilen hiç bir değerin anlamı yoktur gibisinden şekillenen yeni politikasını tasvip etmek, onaylamak anlamına gelmiyor mu?

Sait, TEB sathı mahalli oynaktır. Son iki yıldır süren 10-11 odalı Domaç'a muhalif kanattan ayrıldığınızı herkes biliyor.Bu durumda Domaç'ın ve Domaç'ın yönetim etme anlayışına uygun oda başkanları ve emirlerinde ki delegelerle işbirliği yapmadan yönetime gelmenin imkansız olduğunu mutlaka biliyorsundur.

Bu durumu içine sindiremeyip seçilmezsen veya seçilemezsen hala Kooperatifimizin Başkanı olmaya devam edeceksin.

Odanın olanaklarını partizanca kişisel iktidar olma ikballeri için kullanan ve kullanmaya devam eden arkadaşlarınla birlikte olarak TEB yönetimi ve Başkanlığı adaylığın devam ettikçe, binlerce eczacının gözünde en azından bağımsız düşünen sol hareket adına zaafa uğramayacağını mı zannediyorsun?

Bu şekilde hareket eden grubun yöntemleri ile TEB başkanı olursan Domaç'ın yaptığı yönetim tarzından başka türlü istesen de hareket etme imkanının olmadığını biliyorsun.

Diğerlerini muhatap almadım.Çünkü onlar bu tarz yönetim etme anlayışlarını artık ispat ettiler.Eczacı Odasını özü sol olan, emeğin hakkını kovalayan, katılımcı, ortak akıldan yana, paylaşmacı, toplumsal muhalefet ilkesi olan Çağdaş eczacılık hareketinin tüm ilkerinden kendilerini soyutlayarak (AKP'ye demokrasiyi getiriyor bile diyecek kadar hemde) yönetmeye çalışıyorlar. Adeta odayı bir kulüp gibi hem de ıvır zıvır şeylerle uğraşan bir kulüp gibi yönetiyorlar.

Sait, kooperatif başkanımız olarak bu tarz yönetim edenlerin adayı olmanı içime sindiremiyorum.

Saygı ve Sevgilerimle.

Ecz. Can YETİŞEN

Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat