DİYARBAKIR'DA ECZANELERE YÖNELİK OPERASYON

Diyarbakır Eczacı Odası bir basın açıklaması yaptı:

"Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan eczacılar ile ilgili Diyarbakır Eczacılar Odası'ndan açıklama geldi. Eczacılar Odası 2. Başkanı Hamdullah Güleken, ''Eczacılara yönelik olarak yapılan haksız uygulamaların devamı halinde kepenk kapatma ve hiçbir resmi kuruma ilaç vermeme seçenekleri de dahil bütün olasılıkları değerlendirceklerini'' söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz günlerde 'Yan Etki 21' adlı operasyon kapsamında, sağlık karnelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 47 kişinin sorgulamalarının ardından bugün sabah saatlerinde 31 eczacının daha gözaltına alınması üzerine Diyarbakır Eczacılar Odası bir açıklama yaptı.

Eczacılar Odası'nda yapılan açıklamaya Diyarbakır'da bulunan eczacılar ve eczane çalışanları katıldı. Açıklamayı okuyan Eczacı Odası 2. Başkanı Hamdullah Güleken, eczacıların büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldıklarını savunarak, "Bugün ise adresleri belli eczacıların apar topar eczanelerinden alınmalarının hukuk mantığıyla uyuşmadığını düşünüyoruz. Türkiye'de en fazla vergi veren 2'inci meslek grubu olan ve eczanelerinde topluma en ucuz sağlık danışmanlığı hizmeti sunan eczacılara yapılan bu uygulamanın kamu vicdanını da rahatsız ettiği bir gerçektir. Bu haksız uygulamaların devamı halinde kepenk kapatma ve hiçbir resmi kuruma ilaç vermeme seçenekleri de dahil bütün olasılıkların eylem programımız içinde olduğunu belirtmek istiyoruz" diye konuştu."

Kaynak--- Haberler.com- 22.05.2007

http://www.haberler.com/saglik-karnelerine-usulsuz-ilac-yazan-eczacilar-haberi/

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat