Emek Platformu 17 Mart'ta iş bırakma eylemi yapmıştı.
|
Tombul, aynı gün Ankara’da saat 14.00’te TBMM Dikmen Kapısı önünde biraraya gelerek seslerini bir kere daha Meclis’e duyuracaklarını kaydetti. Tombul, 6 Nisan Pazar günü de onbinlerce kişi ile İstanbul Kadıköy Meydanı’nda Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun organize ettiği mitingde bulaşacaklarını bildirdi.
‘TASARI GERİ ÇEKİLMELİ’
KESK Genel Başkanı, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini isteyerek, “Bu tasarı, Meclis Genel Kurulu’ndan geri çekilmezse Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi süreçlerinde de takipçisi olacağız” dedi.
Tasarının, sosyal devlet anlayışının tamamen tasfiyesini amaçlayan bir öze sahip olduğunu savunan Tombul, “Bu tasarı halkımızın sosyal güvenlik haklarının geriye götürülmesi, özel emeklilik sistemleri getirilerek geleceğimizin piyasaya emanet edilmesi, emekliliğin hayal haline gelmesi, sağlık alanının tümden ticarileşmesi ve parası olmayanın sağlık hizmetlerinden yararlanamaması anlanıma gelmektedir. Toplumsal uzlaşma sağlanmaksızın, emek ve meslek örgütlerinin talepleri dikkate alınmaksızın çıkarılacak yasanın vebali, o yasaya parmak kaldıran milletvekillerinin yakasını ömür boyu bırakmayacaktır. Milletvekilleri tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya. Ya IMF’ye teslim olacaklar ya da halkın hakkına sahip çıkacaklar” diye konuştu.
ÇELİK: OLAY POLİTİK YÖNE ÇEKİLMEMELİ
Emek Platformu’nda yer alan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Diş Hekimleri Birliği’nin iş bırakma kararını değerlendiren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, olayın politik yöne çekilmesini doğru bulmadığını söyledi.
Söz konusu sendikaların pazartesi günü yapılan görüşmenin ardından, ‘biz bu yasaya katılmıyoruz’ şeklinde bir açıklama yapmadığına vurgu yapan Çelik, “Bunu saygıyla karşılardık. Ancak bugün söyleyenlerle o gün söylenenler çelişiyor” şeklinde konuştu.