Türk-İş açlık sınırının 657 YTL ve yoksulluk sınırının 2 bin 141 YTL'ye yükseldiğini bildirdi.
Araştırmaya göre, mutfak enflasyonu Ekim 2007 itibariyle aylık yüzde 0.25 oranında artarken, son on iki ay itibariyle fiyat artışı yüzde 10.72 olarak hesaplandı.
Türk-İş tarafından yirmi yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının sonucuna göre; Ekim 2007 itibariyle, dört kişilik bir ailenin “mutfak” için yapması gereken harcama tutarı (açlık sınırı) 657,26 YTL olurken, gıda ile birlikte konut, giyim, ulaşım, sağlık, eğitim, kültür gibi diğer zorunlu harcamaların karşılanabilmesi için eve girmesi gereken toplam tutar (yoksulluk sınırı) 2 bin 140,92 YTL olarak hesaplandı.
12. Basamak Bağ-Kur Emeklisi Eczacıya ödenen emekli aylığı 532,00 YTL…
T.E.B’nin Mesul Müdürlük aylığı olarak belirlediği 1.200,00 YTL Net aylığa karşın dağıtım kanallarında eczacılık yapan mesul müdürlerin aylığı 700,00 YTL’nin üzerine çıkmıyor.
1/4 Dereceden 26 yıllık eczacılık yapmış bir eczacıya ödenen emekli aylığı 1.100,00 YTL…
Açlık sınırı ile yoksulluk sınırları arasındaki gelirlerle yaşayan eczacıların sorunlarıyla kim ilgilenecek. Bu sorunlarla ilgilenmesi gereken kuruluşlar, sivil toplum örgütleri varmıdır. Yoksa bu sorunlara yanıt olarak; magazin basının sarı sayfalarında çıkan “Dolgun ücretle Eczacı aranıyor 0-532” ilanlar mı çözüm gösterilecek. Emeklisiyle, çalışanıyla, eczane sahibiyle eczacının sorunlarıyla ilgilenebilecek, çözümler üretebilecek, bu duruma geçici olmayan, kalıcı programlar tasarlayabilecek kuruluşlara gereksinimimiz var. Eczacılığın bu günlerde; kendini, koltuğunu değil, mesleğini, meslektaşını, meslektaşının geleceğini düşünebilecek yapıda kuruluşlara gereksinimi var.
Evet bu sorunu gündeme taşıyabilecek, açlık-yoksulluk sınırı arasında yaşam sürdüren üniversite mezunu meslektaşlarının sorunlarına sahip çıkacak kişi, kurum, örgüt adına ne derseniz bir kuruluş bulunamaz mı?