Menarini Türkiye ile Sanat Dünyasına Yolculuk Başladı

  • Menarini Türkiye, Türk sanatının ünlü eserlerinin merak edilen hikayelerini Pills of Art Türkiye Projesi ile sanatseverlerle buluşturuyor.
  • İtalya’nın önde gelen ilaç şirketi Menarini’nin usta sanatçıların eserlerine dair bilinmeyen hikayeleri ve detayları kısa videolarla anlatan global sanat projesini Türkiye’deki sanatseverlerle buluşturuyor ve Türkiye sanatına dair bir keşfe çıkarıyor.

15 Haziran 2022, Dünyanın önde gelen ve İtalya’nın en büyük ilaç firması Menarini, global çapta 60 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği “Pills of Art” Projesini “hayata sanat kat” mottosu ile Türkiye’de hayata geçirdi. Köklü geçmişi, güçlü bilimsel altyapısı ile ‘insan için değer’ üreten Menarini Türkiye, yeni dijital sanat projesinde Türk sanatının ünlü eserlerinin merak edilen hikayelerini dijital ortamda sanatseverlerle buluşturuyor.

Osman Hamdi Bey’den Von Breda’ya hiç bilinmeyen hikayeler

Pills of Art Türkiye projesi ilk etapta küratör Begüm Güney’le başladığı yolculuğunda usta sanatçıların eserlerine dair anekdotları ve merak edilenleri kısa videolarla sanatseverlerle buluşturuyor ve Türkiye sanatına bir keşif yolculuğu başlatıyor. Bu proje kapsamında, Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi, Carl Frederick Von Breda’nın Yusuf Agah Efendi eseri, Breda Antoine de Favray’in Fransız Büyükelçisi Vergennes Kontu Charles Grevier’in Türk giysileri içinde portresi gibi eşsiz eserlerin bilinmeyen hikayeleri Menarini Türkiye YouTube sayfasından izlenebilecek.

‘İtalya’dan Türkiye’ye sanat köprüsü

Menarini’nin, Rönesans’ın hayat bulduğu topraklarda kurulduğunu ve merkezinin Floransa’da bulunduğunu belirten Menarini Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Ecz. Işıl Çelik Uzunçakmak “Şirketimizin doğduğu toprakların mirasıyla sanatın uzun soluklu ve sürdürülebilir bir platformda desteklenmesini çok ilham verici buluyoruz. Dijitalleşmenin imkânlarını kullanarak sanatseverleri ‘Pills of Art Türkiye’ projesiyle sanatla buluşturmak, insana ve sanata değer yaklaşımımızı doğrudan besliyor. Rönesans’tan modern Türk sanatına, İtalya’dan Türkiye’ye bir sanat köprüsü kuruyor, Floransa’da başlayan sanat yolculuğuna Türkiye’de devam ediyoruz. Projemizin sürekli zenginleşerek daha fazla insanla buluşması, yaşayan bir proje halini alması bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

Menarini Türkiye sanata katkı sunmaya devam edecek

Proje kapsamında Türkiye’nin büyük sanatçılarını ve eserlerini dijital sanat projesi aracılığı ile sanatseverlerle buluşturacaklarını belirten Işıl Çelik Uzunçakmak, “Menarini Türkiye olarak, sağlıklı bir gelecek sunma hedefiyle sağlam adımlarla ilerlerken, ‘Pills of Art Türkiye’ projesi ile sanat ile hayatı, gelenek ile yeniliği buluşturmaya ve sanattan aldığımız ilhamla hayata değer katmaya devam edeceğiz. Türkiye sanat dünyasına adanmış bu projemizle birlikte hikayelerine yer verdiğimiz eserlerin kitaplarını da okuyucu ile buluşturacak, yeni dönemde Türkiye sanatına katkı sağlayacak farklı projelerimizle adımızdan söz ettireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Proje küratörü Begüm Güney “60 yıllık bir geçmişi olan bu projenin Türkiye sanatına yer vermesi mutluluk verici. Proje çerçevesinde Türk Sanat Tarihi’nin en çok yorumlanan baş yapıtlarını inceledik. Bu eserler tarihsel kıymetleri, kavramsal çerçeveleri ve içerikleriyle her daim ilham kaynağı olacaktır. Konu, anlam ve kapsamlarının çoklu katmanlarını zamanının ve bugünün bağlamlarıyla ilişkilendirip yeniden değerlendirilerek bir araya getirilen bir içerik planladık. Ayrıca  Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu - Pera Müzesinde gerçekleştirdiğimiz çekimler için Sayın Özalp Birol’un desteği için teşekkür ederiz. Toplumsal ve kültürel değeri taşımayı misyon edinmiş ‘Pills of Art Türkiye’ ile sanatı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.                            

Menarini Türkiye YouTube sayfası, Pills of Art Türkiye video listesine linkten ulaşabilirsiniz; https://www.youtube.com/playlist?list=PLXgOAXBOlO0Rao89k6Z3gzi0ypmCAgDlW

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat