BIO Startup Program 2022 başvuru süreci başladı

Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup 2022 için başvuru süreci başladı. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup Program, 31 Mart 2022'ye kadar başvuruları kabul edecek. Programa dahil olacak biyogirişimciler, sektörün uzmanlarından tematik eğitim ve mentorluk alacakları Biyogirişimcilik Kampı'na katılacaklar. Biyogirişimcilik Kampı'nı takiben küresel şirketlerin üst düzey yöneticilerinin ve yatırım karar vericilerinin yer alacağı BIO Startup Demo Day'de sunumlarını yapan girişimcilerden öne çıkanlar birebir görüşmelerle uluslararası ekosistemin aktörleriyle bir araya gelme şansı yakalayacak.
AIFD ve ReDis Innovation iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program 2022 için başvurular 31 Mart 2022'ye kadar 
www.biostartup2022.com üzerinden yapılabilecek. Program'a katılım hakkı kazanlanan biyogirişimciler 4 Nisan 2022'de açıklanacak. Bu senenin odak alanlarını sağlık biyoteknolojisi ile ilgili olarak, ilaç keşfi, tıbbi cihaz, dijital sağlık, evde sağlık çözümleri, tamamlayıcı sağlık uygulamaları, genomik, hücre tedavisi ve sağlık takviyeleri oluşturuyor.
Başvurusu uygun görülerek programa kabul edilen biyogirişimciler, 7-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Biyogirişimcilik Kampı süresince sektörün önde gelen profesyonellerinden tematik eğitim ve mentörlük alacaklar. Online eğitim süresince workshoplara katılacak olan biyogirişimciler regülasyon, patent, gibi konularda yol haritaları üzerine çalışma ve 1-1 mentorluk seanslarına katılma şansına sahip olacaklar. Bu hazırlık sürecini tamamlandıktan sonra ise 28 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek BIO Startup Demo Day'de sunumlarını yapacak biyogirişimciler arasından öne çıkanlar, 9 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında BIO Startup Küresel Şirket ve Yatırımcı Buluşmaları'nda küresel biyoteknoloji ekosisteminin aktörleri, yatırımcılar ve şirketlerle bir araya gelme ve görüşmeler yapmaya devam edecek. 
Yeni deneyimler ve fırsatlar biyogirişimcileri bekliyor.

AIFD Yatırım Politikaları Direktörü Serah Kekeç, 2022 ayağının başvuruları yakında başlayacak olan BIO Startup Program ile ilgili şunları söyledi: "Bizler AIFD olarak altıncı kez gerçekleştirdiğimiz BIO Startup Program ile Türkiye'de inovasyon ekosistemine katkı sağlayacağımız alanda, yani startupların uluslararasılaşarak ticarileşmesi konusunda fayda sağlamaya devam edeceğiz. 2022 yılında Program'a eklenen BIO Startup Akademik Girişimcilik Modülü ile startup havuzumuzun büyümesine destek olmak için henüz şirketleşmemiş ve proje aşamasında olan potansiyel girişimcilerin ticarileşme yol haritalarını tasarlamaya destek olmayı hedefliyoruz. Patent ve proje taramasıyla üniversitelerdeki ilgili araştırmacıların belirlenmesi ve akademik girişimcilik modülüne davet edilmesi de bu yılki hedeflerimiz arasında."
 

http://biostartup2022.com

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat