ZİNCİR ECZANELERİN SERMAYESİ EL KAİDE'DEN Mİ?

 

ZAPSU-EL KADI İLİŞKİSİ SAVCILIKTA

 

Maliye Bakanı Unakıtan,Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Zapsu'nun, terörü finanse eden kişiler arasında gösterilen El Kadı ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiaların araştırıldığını ve MASAK raporunun savcılığa gönderildiğini açıkladı. Unakıtan soruşturma sonrasında hazırlanan raporun "sümen altı edildiğine" ilişkin iddiaları, "gelsinler sumenimin altını göstereyim" diye yanıtladı. El Kadı'yı tanıdığını belirten Zapsu,soruları yanıtlarken dokunulmazlığı olmadığına dikkat çekti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu ile El Kaide finansörü Yasin El Kadı hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun cumhuriyet savcılığına gönderildiğini açıkladı.

Unakıtan, Zapsu ve Yasin El Kadı hakkında MASAK'ın yürüttüğü kara para soruşturması sonrasında hazırlanan raporun "sümen altı edildiğine" ilişkin iddialara "MASAK tarafından inceleme yapılmıştır. Gelsinler sümenimin altını göstereyim. Çok çirkin şeyler bunlar" diye yanıtladı. Maliye Bakanlığı'nın fevkalade geleneği olan bir bakanlık olduğunu belirten Unakıtan, sümen altı olaylarının bundan önce olmadığını, bundan sonra da olmayacağını ileri sürdü.

Başbakan Danışmanı Cüneyd Zapsu ise İstanbul'da Exponut 2006 Fuarı'nın açılışında soruları yanıtlarken iddialarla ilgili "Yasin El Kadı'yı tabii ki tanıyorum.Olayın gizli saklı tarafı yok" dedi.

Dokunulmazlığı olmadığını anımsatan Zapsu,"Maliye Bakanımız ne diyeceğini gayet iyi bilir,benden de iyi bilir. Demiştir zaten. Ayrıca, şimdi duyuyorum ki PKK, CIA, MOSSAD vesaire idim,şimdi El Kaide oldum. İyidir" diye konuştu.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat