Yıllarca İstanbul Eczacı Odası Tiyatro Topluluğu’ nun çalışmalarında ve İstanbul Eczacı Odası’ nın kültürel çalışmalarında emek vermiş, danışmanlık yapmış olan yazar Ülkü Ayvaz yaşamını yitirdi.

 

Cenazesi 24 Nisan 2016 Paz(yarın) Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazını müteakip kaldırılacaktır.
 
Ülkü Ayvaz’ a Allah’ tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
 
ECZACININ SESİ
 

Ülkü Ayvaz 
Oyun ve öykü yazarı (Bayburt 1955). Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi (1980). Tek perdelik sahne ve radyo oyunlarıyla yazarlığa başladı; öyküler, dergi ve gazetelerde tiyatro incelemeleri yazdı.
 
Şahane Lunapark (1982, TOBAV Çocuk Oyunu Ödülü), Yeniden Yaratma (1984, ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri Tiyatro Birincilik Ödülü), Yaşasın Gökkuşağı (1987, TBMM Kültür Sanat Kurulu Çocuk Oyunu Birincilik Ödülü), Teneke Şövalyeler (1986), Vali-Vilayet/Hademe-i Devlet (1987), Papatya (1989, TRT 25. Yıl Yarışması Radyo Çocuk Oyunu İkincilik Ödülü) oyunları çeşitli tiyatrolarda sahnelendi. Öykülerini işlerin Yolunda Gitmesine Engel Olan Kim? (1983, Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü), Gri Oğullar (1985) adlı yapıtlarında, tiyatro incelemelerini de Duvardan Gelen Sesler (1986) adlı kitabında topladı.


Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat