TEİS DUYURUSU:


SURİYE’Lİ MÜLTECİLERİN REÇETE GİRİŞLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME !

Değerli Üyelerimiz ve Meslektaşlarımız,

Bildiğiniz üzere yarından itibaren (15.10.2015) Suriyeli Mültecilerin reçeteleri SGK medula sisteminden provizyon alınarak karşılanacaktır. Bu reçetelerin karşılanması için ayrıca protokol yapılmasına gerek yoktur,SGK anlaşması olan meslektaşlarımızca reçeteler karşılanabilir. Reçeteler manuel veya E-reçete olabilir.

Bu reçetelerin inceleme süresi 90 gün olup,ödeme bilgisi kurumca bulunduğunuz ilin valiliğine gönderilecek ve ödenek geldikten sonra 7 iş günü içinde ödemenizi alabileceksiniz.

Medula tarafından sadece şahıs numarası 99′ la başlayan (11 numaralı) Suriyelilerin reçete giriş işlemleri yapılabilecektir.

Bu sebeple; eczanenize gelen ve şahıs numarası 98 le başlayan Suriyelilerin şahıs numaraları aşağıdaki adrese girilerek yabancı kimlik numarası sorgulanmalı ve  yeni 99 la başlayan kimlik numarası ile işlem yapılmalıdır.

http://www.goc.gov.tr/gecicikoruma/Pages/YabanciKimlikSorgulama.aspx

 

Medula eczane duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

 

TEİS ( Tüm Eczacı İşverenler Sendikası)

MEDULA DUYURUSU

Tarih : 14.10.2015
Konu : Geçici Koruma Kanunu (6458) Kapsamında Olan Yabancılara Ait Reçete İşlemleri
Açıklama : 
Geçici Koruma Kanunu (6458) kapsamında olan yabancıların elektronik/manuel reçeteleri 15.10.2015 tarihinden itibaren Kurum ile sözleşmeli eczanelerce kabul edilip Medula Eczane Sistemine kaydı yapılacak olup sistemde kaydı bulunmayan reçetelerin Kurumumuz tarafından kabulü yapılmayacaktır. Eczane tarafından karşılanan reçetelere ilişkin, eczanenin ticari faaliyetini sürdürdüğü il valiliği adına düzenlenen fatura ve eki belgeler Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne teslim edilecektir. Doz düzeltme işlemleri tüm Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerinde, fatura iptal işlemi ise sadece fatura kabulünü yapan Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezinde yapılacaktır. Kurumumuz web sayfası duyurular bölümünde konuyla ilgili 13.10.2015 tarihli duyuru metni yer almaktadır.

Bilgilerinize.

 

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat