SSK YENİ PROTOKOLLE YÜZDE YÜZ ÖDEME DÖNEMİNE BAŞLIYOR

 

Yeni Protokolün Konuya İlişkin Maddesi Şöyle:

                       

VI- ÖDEME ZAMANI

 

Kurum Tip Sözleşmede belirtilen esaslar çerçevesinde her ayın 21’i ile takip eden ayın 20’sine kadar reçete kontrol birimine teslim edilen reçetelerin kontrollerinin tamamlanması durumunda bedellerini, takip eden aydan sonraki ayın ilk 4 iş günü içinde ödemeyi taahhüt eder.

 

Bu süre içinde reçetelerin kontrolü tamamlanamadığı takdirde;

 

Kurumla sözleşmesi devam ederek sigortalı ve hak sahiplerine ait reçeteleri karşılamaya devam eden  eczanenin,ödeme süresi henüz gelmemiş olan Kuruma teslim edilmiş 1 aylık reçetesi dikkate alınarak fatura bedelinin tamamı eczaneye ödenir.

Ancak bu şekilde ödenen faturalara ait  reçeteler üzerinde yapılan kontroller  sonucunda ortaya çıkacak Kurum alacakları, daha sonra eczaneye yapılacak ödemeden yasal faizi ile birlikte mahsup  edilir. Böyle bir alacak yok ise alınması gereken meblağ yasal yollardan eczacıdan tahsil edilir.

Kurumla sözleşmesi sona eren eczanenin Kuruma son dönem teslim ettiği ve bedeli ödenmeyen reçeteleri, eczanenin bütün reçeteleri kontrol edilerek Kurumla olan hesap mutabakatları sonuçlanıncaya kadar ödenmez. Bu durumdaki eczanelerin reçete kontrollerine öncelik tanınarak en fazla 3 ay içinde kontroller tamamlanarak mutabakat sağlanır.

 

Kan ürünü ve hemofili reçeteleri ayrı fatura edilerek öncelikli ödenir



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat