SSK’lı TEDAVİ İÇİN KARAR BEKLİYOR...

Sosyal Güvenlik Reformu Yasası özel hastaneleri de kızdırdı. Özel hastaneler yasada yer alan muayene ve tedavi ücretlerini yeterli bulmuyor.

Sosyal Sigortalar Kurumu, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’u tek çatı altında toplayan ve muayene fiyatlarını belirleyen Sosyal Güvenlik Reformu Yasası özel hastaneleri kızdırdı. Yasada yer alan "özel sağlık kurumlarının sosyal güvenlik kurumlarının fiyatlarıyla hizmet vermesi" konusundaki düzenleme, özel hastanelerle hükümeti karşı karşıya getirdi. Talimattaki fiyatla özel hastanelerin hizmet fiyatları arasında büyük farklar var. Özel hastanelerde 25 ile 110 YTL arasında değişen muayene ücreti, bütçe uygulama talimatında 14 YTL olarak görünüyor. Arada oluşan farkta hastadan isteniyor. Sağlıkta özelleşmenin en yakıcı örnekleri.

Bir çok hastane, hastalardan fark alımlarına izin verilmemesi halinde sosyal sigortalı hastaları kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Devletin, özel sağlık kuruluşlarından aldığı, sağlık hizmetleri arasında check-up yer almıyor. Hastanelerde bunun için, yapılan her tahlil için ayrı fatura kesiyor ve devletten parasını istiyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat