SGK'da Yeni Kadro: Kontrol Memurluğu

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ‘Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliği’ Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre; sosyal güvenlik kontrol memuru kadrosuna atanabilmek için başvuracak yurttaşlar, dört yıllık yüksek öğrenim mezunu ve 35 yaşını bitirmemiş olacak. Başvuru tarihinde Kurum'da memur, icra memuru, dava takip memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarında çalışmış olması kaydıyla en az üç yıl hizmeti bulunacak. Son üç yıllık sicil notu ortalaması 76 ve üzeri olurken, kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezasıyla cezalandırılmamış olacak. Sosyal güvenlik kontrol memurları, belirtilen şartları taşıyanlar arasından yapılacak yazılı sınav sonucuna göre seçilecek.

İlgililerin Kimlik Bilgileri Alınabilecek

Sosyal güvenlik memurları, işyerlerine serbestçe girebilecek ve ilgili kişileri, işyerinde ya da işyeri dışında dinleyebilecek. Gerekli bilgiler, defterler, ilgililerin kimlik bilgileri tutanağa kaydedilebilecek. Kontrol memurları, görevlerini yaptıkları sırada, kimlik belgelerini göstermek suretiyle; görevlerinin yürütülmesi sırasında işyerine serbestçe girecek ve ilgili kişileri işyerinde ya da işyeri dışında dinleyecek, sorular sorabilecek ve gerekli bilgileri, defterleri, delilleri toplayacak. Yapılan denetim sırasında ilgililerin kimliklerini isteyebilecek ve kimlik bilgilerini tutanağa kaydedebilecek. Görevlerinin yapılmasında zorluk çıkarılması halinde güvenlik kuvvetleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinden, kendilerine her türlü kolaylığın sağlanmasını ve yardımcı olunmasını isteyebilecek. Ayrıca sosyal güvenlik kontrol memurları, sosyal güvenlik mevzuatının uygulanmasına ilişkin konularda, sosyal güvenlik il müdürü veya görevlendireceği sosyal güvenlik il müdür yardımcısı ya da sosyal güvenlik merkez müdürünün yazılı emri üzerine kamu kurum ve kuruluşlarının denetim ve kontrolle görevli memurları ile ortak çalışma yapabilecek.

Eczacılara Eğitim

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)’nde yer alan “Fatura inceleme birimlerinin oluşumu, fatura eki ve belgelerinin incelenmesi, örnekleme yöntemi ve ödenecek tutarın tespitine ilişkin usul ve esaslar” eczacılara yönelik eğitim seminerinde ele alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) toplantı salonunda 16-17 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılan seminere, merkez birimlerinin yanı sıra il müdürlüklerinden gelen eczacılar da katıldı. Seminerin ilk gününde, sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların, hizmet bedeli olarak ödenmek üzere SGK’ya ibraz ettikleri fatura eki ve belgelerinin incelenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında kurum eczacıları bilgilendirildi. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu ve Türk Eczacılar Birliği (TEB) yetkililerin de katıldığı seminerin ikinci gününde ise eczanelerle yapılacak sözleşmelerde, hak ve yükümlükleri belirleyen protokol esasları değerlendirildi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat