SENDİKALARDAN REFERANDUM.

13/MART/2006 CUMHURİYET

Sivil toplum örgütleri, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın referanduma götürülmesi istemlerine kulak tıkaması üzerine harekete geçti.


ANKARA(ANKA)- Türk Tabipler Birliği, DİSK ve KESK, hükümetin yeni hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı Türkiye genelinde 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında referendum yapacak.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada 6 Mart’ta AKP hükümetine Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nı referanduma götürmesi için çağrı yapıldığı anımsatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın bu çağrıları yanıtsız bıraktığı belirtilen açıklamada, hükümetin çağrıyı yanıtsız bırakarak halkın kendi referandumunu yapabilmesinin zeminini açtığı kaydedildi.

Hükümetin antidemokratik bir yaklaşımda olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Tüm bu gerekçelerle, hükümetin kaçtığı bu sorumluluğu üstleniyor, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın satır aralarında hangi kayıplarının gizlendiğini, nasıl bir aldatmaca olduğunu anlatmak ve halkın sağlık hakkına, emeklilik hakkına, geleceğine sahip çıkabilmesini sağlamak amacıyla referanduma gidiyoruz.”

Referandumun 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve ülkenin bir çok yerine yaygın olarak sandıklar kurularak olanaklı olan en yüksek oy sayısına ulaşılmasını ve halkın iradesinin sandığa yansımasını sağlayacak özen ve ciddiyetle yaşama geçireleceği bildirildi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat