SEDER Sağlığa Erişim Derneği Kuruldu.

Hastanın ve en iyi tedaviye erişim ve bilgi edinme hakkını savunmak, sağlıkla ilgili konularda ülkemizde politikaların oluşumuna, uygulamaların iyileştirilmesine katkıda bulunmak üzere SEDER Sağlığa Erişim Derneği kuruldu.

Derneğin kuruluş amacı şu noktalarda özetleniyor.

1-Hasta ve hasta yakınlarının sağlık hizmetleri kapsamındaki bilgi düzeyini geliştirerek, sağlık ve sağlık politikaları konularında söz hakkına sahip olacakları bir platform oluşturmak.

2-Hastaların gelişmiş ve yeni tedavi hizmetlerine, herhangi bir gelir farkı gözetmeksizin, kolay prosedürlerle erişmesi.

3-Ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili alanlardaki gelişmeleri yakından izlemek, ülke koşullarına uygun politikalar üretilmesi için araştırmalar yapmak, yaptırmak, toplantılar düzenlemek, projeler geliştirmek ve uygulamak.

4-Kamunun ilgili amaçlar etrafında oluşturacağı platformlarda üyelerini temsil etmek.

5-Benzeri hedefleri olan ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak üzere, halkımzın sağlık politikaları alanında katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirmesine katkıda bulunmak.

SEDER yöneticilerine göre "Dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde, hastalar ve hasta yakınları en yaygın etkin örgütlenmeye sahip toplum kesimleri arasındadır. Üstelik bu ülkeler, sağlık konusunda bize kıyasla çok daha az sorun yaşanan ülkelerdir. Buna rağmen, Türkiye hasta örgütlenmeleri açısından en zayıf ülkeler arasındadır. Ayrıca sağlık haklarının yanı sıra yurttaşlık bilinci ile yurttaşlık haklarınında savunulması gerekliliğinin önemi vurgulanmalı."



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat