ECZACININ SESİ/ ÖZEL HABER

 

Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongresi, Trabzon Eczacı Odası Başkanı ve Divan Başkanı Halit Hezkıl Uslu’ nun yönetiminde,  ikinci gününde Oda Başkanları ve Delegelerin konuşmalarıyla devam etti.

Kongre 2. gününde oldukça sakin bir havada geçiyor.

TEB Çalışma Raporu’ nu değerlendiren konuşmacılar, ağırlıklı olarak mesleki sorunların üzerinde durdular.

Konuşmaların baş gündem maddesi eczanelerin yaşadığı ekonomik sorunlar. Gündemin diğer ağırlıklı konusu ise SGK ile yaşanan sorunlar.

Kongrede bir konuşma yapan doğal delege, Türk Eczacıları Birliği önceki genel sekreterlerinden Sabih Tekin Çağlar (Trabzon), Artvin/ Cerattepe’ de sürmekte olan çevre mücadelesine gönderme yaparak, ’’Orada her görüşten insan doğayı savunmak için birlik oldu. Bizim bunu örnek almamız, birlik olmamız lazım’’ diyerek, ayrıca tüm eczacıları Artvin/ Cerattepe’ de 24 saatlik doğayı koruma nöbeti tutmaya davet etti.

Yar.Doç.Dr.Bülent Kıran (İzmir) sağlıkta dönüşümün yarattığı tahribatı, eczanelere yansımasını ve eczacılık eğitiminin geldiği yeri anlatan geniş bir sunum yaptı.

Seçimler...

6 Aralık- Pazar günü yapılacak olan TEB seçimlerinde 2 liste yarışacak. Seçim tansiyonu oldukça yükseldi.

Erdoğan Çolak’ ın başkanlık adaylığında yarışacak olan liste ’’Meslek İçin Birlik Platformu’’ adını taşıyor.

Diğer Başkan adayı Harun Kızılay’ ın listesi ’’Meslek İçin Dayanışma Gurubu’’ adıyla seçimlere katılacak.

Her iki listenin de adayları henüz tam belirlenemedi ve açıklanmadı. Kongre salonunun aksine kulisler oldukça hareketli.


Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat