SAĞLIK BAKANLIĞI, 2006 BÜTÇE UYGULAMA TALİMATI İLE YAŞAMSAL ÖNEMİ OLAN BİRÇOK HİZMETİN VE İLACIN PARASINI VATANDAŞA ÖDETİYOR...


Sağlık Bakanlığının yayınladığı 2006 Bütçe Uygulama Talimatı ile sağlıkta nasıl bir tasarruf uygulayacağını belirledi. Hastalar aldıkları sağlık hizmetlerinin karşılığını kendisi ödeyecek.

Önceden parasız sağlık hizmetlerinden dikiş atılması, bundan böyle 29 YTL. Sonrasında atılan dikişin aldırmak içinde ayrıca 5 YTL ödenecek. Boğaz kültürünüde artık bakanlık karşılamıyor, boğaz kültürünün maliyeti 30-40 YTL. Sağlık kurulu raporu karşılığında verilen işitme cihazları için 790 YTL ödenecek. İşitme cihazlarının fiyatları 700 dolardan 2000 dolara kadar çıkıyor. Astım hastaları için yaşamsal önemi olan oksijen maskeleride bedeli ödenmeyen malzemeler arasında yerini aldı.

Ayrıca yaşam boyu ilaç kullanılması gereken hastalıklarlar arasında bulunan hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları, şeker ilaçları, antidepresan, sindirim sistemi ilaçlarına ulaşabilmek hemen hemen imkansızlaştı.




Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat