Sizlere politik, ucuz vaatlerde bulunmuyoruz, sözleşmelerde eczacıyı memur edecek, eczacılığın işlevini yok sayan, meslek hakkını sömüren, sıra bekleten, haklarını, haklılığını ezdiren, sözleşme döneminde teslimiyetçi politikalar önermiyoruz.
Aksine; böylesine zor bir dönemde!!!
Sizlere direnmenin, kavga vermenin, direnme noktasında kol kola olmanın, birlikte olmanın, mesleki sorunlarda dayanışmanın, iş yapacak, çözüm üretebilecek örgütlenmelerin, ancak seçili birilerinin değil, eczacılık mesleğinin tümünü kucaklayabilecek çalışma ortamında birlikte olmayı, kucaklaşmayı öneriyoruz.
· Bir bir gasp edilen meslek haklarımıza sahip çıkmak, sahip olduğumuz hakları kaybetmemek için...
· Planlı, programlı bir çalışmayla yok edilen meslek hak, huzur ve saygınlığımızı yeniden kazanmak için, eczanelerimizin yeniden huzurlu bir iş yeri haline getirmek için…
· Mesleğimizi geleceğe taşıyabilmek için...
· Demokratik meslek örgütü sorumluluğunu taşıyarak, daha yaşanılabilir bir dünya ve ülke için...
· Ülkemizdeki demokrasi ve insan hakları mücadelesine omuz verebilmek için...
· Cumhuriyet' in kazanımlarına sahip çıkabilmek ve daha da ileriye taşıma çabasına katkı koymak için...
Sağlık bakım hizmetleri ve sağlıkla ilgili meslek çalışanları, sadece hastalık ve hastalığın iyileştirilmesiyle değil, sağlıklı yaşam ortamlarının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ile de ilgilenmelidir. Eczacılığın içinde yeraldığı uzmanlığın içeriği olarak, yaşama ait teknolojik gelişmeler değiştikçe eczacılığın da görünümü, içeriği ve doğası değişmektedir, ve eczacılar giderek artan bir biçimde, sağlık ve sağlıklı yaşam bakımının yerine getirilmesinde kilit görevler üstlenmektedir. Eczacıların görevi, salt ilaçları insanların önüne koymakla değil, hastalara kullandığı ilaçlarla ilgili bilgileri sunmayı, önerilerde bulunabilmeyi, ilgili diğer sağlık çalışanları ile ilaç ve ilaçla iyileştirme üzerinde görüşmeler yapmayı, daha etkili bir sağlık hizmeti üretebilmek için katkıda bulunmayı içermektedir.
Eczacılığın üstlendiği sağlık hizmeti, alım-satım döngüsü olarak kısır bir düşünceyle tanımlanamaz. Ekonomik ortam ve dışa bağımlı mali politikaların baskın çıkması karşısında, sosyal güvenlik sistemleri, buna bağlı olarak sosyal güvenlik politikaları, bu politikaların uzantısı bizi yakından ilgilendiren ilaç uygulamaları, eczacıların işlerini giderek artan bir biçimde çoğaltmış ve toplumsal anlamda karmaşık, çözümsüz bir işlevler düğümü haline getirmiştir.
Günümüz koşullarında, eczacıların sosyal, ekonomik ve siyasal çerçevede nasıl çalışacağı, ilkeleri, kuralları ile ortaya konulamamış, ilgili çözümlemeler tartışılamamıştır. “Eczacılık Mesleğinin Temeli”ni oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılamamış, toplum ve eczacılık kavramlarına sağlık alanında göreceli biçimde ilgi gösterilmemiş açık bir alan olarak sahipsiz bir şekilde ortada durmaktadır.
Bu güne kadar tartışılan, ortaya konmak istenen tüm çözümlemeler eczacıların bu gün içinde bulunduğu güncelini ilgilendiren ortama uygun değildir. Eczacı artık bu gününü kurtarmak yerine, ileriyi, mesleksel olarak geleceğini görmek ve tartışmak istemektedir. Eczacı, sistemin edilgen yapıda, ucuza kullanılan iş gücü olmak yerine, sağlık alanında adından söz edilen etkin bir konum istemektedir.
Sistemin önerdiği kalıplara uyum sağlamak yerine, kendi gerçekleri doğrultusunda eğitimini aldığı emeğini ortaya koyduğu mesleğinin gereklerini yerine getirmek istemektedir. Gerçek dışı klasik söylemler, gününü kurtaran programlar üreten eczacılık yerine, geleceğini gören sağlıklı yaşam adına aktif roller üstlenebileceği bir meslek yaşamını seçecektir. İyi eczacılık uygulamalarının yapılması için gereken; “Eczanede Yaşananlar ve Yaşanmış Deneyimlerin Topluma Yansıması”nı sağlamaktır.
İşte tüm bu nedenlerden ötürü !!!
√ Yaşadığımız süreçte mesleki haklarımız birer birer elimizden alınıyor.
√ Buna seyirci kalamayız.
√ Çok çok daha ağır sorunlar önümüzde, sahip çıkmak, direnmek gerekiyor.
√ Edilgen, teslim olmuş, SGK' nın uzantı bir bürosu haline gelmiş değil, eczacının emeğinin ve mesleki haklarının yanında direnen bir İstanbul Eczacı Odası' nı yeniden yapılandıracağız.
√ Çaresizce gündemin ardından yetişmeye çalışan değil, gündemi belirleyebilecek, geleceğe ışık tutabilecek bir İstanbul Eczacı Odası yönetimini hep beraberce oluşturacağız.
√ Gücümüzün farkında olacağız. Dik duracağız, onurlu duracağız...
√ Eczacının örgütlü gücünü ayağa kaldıracak, uyutulan devi uyandıracağız.
√ İstanbul Eczacı Odası' nı tabanla birlikte yöneteceğiz.
√ Tek tek tüm meslektaşlarımızın yönetim etme biçimini kurmada yol açıcı olacağız.
√ Meslektaşlarıyla bütünleşen, etkileşen, tüm çalışma komisyonlarının tüm üyelerine açık olacağı bir yönetim anlayışını İstanbul Eczacı Odası' na taşıyacağız.
√ Her 4 ayda bir İstanbul çapında yapılacak geniş katılımlı toplantılarda Çalışma Raporumuzu meslektaşlarımızın değerlendirmelerine ve eleştirilerine sunacağız.
√ Bölgelerimizden gelen tüm talepler olumlu karşılanarak bölge iletişim toplantıları düzenleyeceğiz.
√ Genç meslektaşlarımızla özel, etkin, onları çalışma alanının içine katan bir çalışma anlayışı sergileyeceğiz.
√ Türk Eczacıları Birliği' nin yeni dönem Genel Kurulu sürecinde, koltuk pazarlıklarının tarafı olmayacağız.
√ Türk Eczacıları Birliği zemininde de yeniden yapılanmanın, eczacının hak kavgasını verecek, eczacıyı güvenli geleceğe taşıyacak bir programın temeli ve harcı olacağız.
www.eczacininsesi.com