İzmir’de ‘Ulaşım ve Sağlık Hakkı ’ buluşması
 
İzmir’de dün yapılan yürüyüşüyle halk kentte hayata geçirilen Aile Hekimliği’ne karşı çıkmak ulaşım hakkına ise sahip çıkmak için iki koldan yürüyerek Limontepe Heykel Meydanı’nında bir araya geldi.Limontepe halkı ‘Halkın Ulaşım Hakkı Var ve Halkın Sağlık Hakkı Var’ yazılı dövizler taşıyarak halkın hakları olduğunu haykırdılar.

İzmir Halkı Aile Hekimliği’ni İstemiyor
Limontepe Sağlık Ocağı çevresinde oturanların oluşturduğu yürüyüş kolu ‘Sağlık Haktır Satılamaz, Sağlık Ocakları Kapatılamaz’ sloganlarıyla yürüdü. Davul eşliğinde çocukların ve yaşlıların katılımının yoğun olduğu yürüyüşte sağlığın paralı hale getirilmesine olan tepki insanların işlerini yarım bırakarak evinden katılım sağlaması olarak kendini gösterdi.

Mahallemize Otobüs İstiyoruz
Limontepe Mahallesi’nde ulaşımla ilgili otobüs seferlerinin az olması, ulaşımın her yöne rahat sağlanamaması gibi sorunları tartışmak ve çözüm bulmak için Eskiizmir Halkevi’nde toplantılar düzenlenmişti. Yapılan toplantıların sonunda ‘Mahalleme Otobüs İstiyorum’ adlı imza kampanyası
na başlanmış ve sokak temsilcileri seçilmişti. Yaklaşık 1 aydır süren kampanya dün Limontepe pazarından Limontepe Heykel Meydanın’na yapılan yürüyüşle sonlandı. Yürüyüşte ‘Ulaşım Hakkımız Engellenemez, Mahalleme Otobüs İstiyorum, Saatlerce Durakta Beklemeye Son’ sloganlarını atıldı.

Ulaşım ve Sağlık Hakkı Mahalle Meydanı’nda bir araya geldi!
Eskiizmir Halkevi Başkanı Caner Yakup ULUCAN yürüyüşün ardından bir açıklama yaparak ‘ Yoksul bir mahallede yaşamaktan dolayı ulaşım konusunda çektiğimiz sıkıntıları aşmanın tek yolu bir araya gelerek karşı durmaktı” dedi. Ardından sağlık ocaklarının kapatılarak yerine aile hekimliği uygulamasının getirilmesi ve GSS ile sağlık hakkına yapılan saldırılar konusunda bir sağlıkçı bilgilendirme konuşması yaptı.

70 kişinin katılımıyla gerçekleşen ‘Ulaşım ve Sağlık Hakkı ’ buluşmasında yapılan basın açıklamasının ardından sağlık hakkı üzerine soru ve cevaplarla sohbet edildi. ‘Sağlıkta yapılacak yeni düzenlemelerin kandırmaca olduğu; AKP hükümeti’ nin dayattığı bu yasaların Samsun’da olduğu gibi çocuk ölümlerinden, Malatya’da ki gibi 50000 kişinin ishal olmasından,hastanelerde rehin kalmaktan başka bir şey getirmeyeceği; bu uygulamalarla halkın ancak yoksullukta eşitleneceği fikri yaygın biçimde kabul gördü.

Gültepe’de de Sağlıkta Yıkım Tartışıldı
Gültepe Pazar Meydanı’nda sağlık hakkının piyasalaştırılmasına karşı müzik dinletisinde bir araya gelen Gültepe Halkı ise bir sağlık emekçisi tarafından sağlıkta yıkıma dair bilgilendirildi.‘Sağlık Ocakları Kapatılamaz Sağlık Haktır Satılamaz’ pankartının asılı olduğu etkinlik halaylarla sonlandırıldı.


Sendika.org – İzmir



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat