SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun 1 Mart itibarıyla başlattığı İlaç Takip Sistemi (Karekod) ve provizyon sistemi Medula, eczaneleri kilitledi.

SGK sistemdeki aksaklığı görerek önceki gün Karekod uygulamasını erteledi ancak Medula sistemindeki aksaklık sürüyor. Hastalar kadar eczacıları da mağdur eden Medula sistemi sürekli hata verdiği için işlemler çok yavaş yapılabiliyor.

İstanbul Eczacı Odası dün yaşanan sorunlar nedeniyle bir protesto eylemi yaptı.

Yaklaşık 200 eczacının katıldığı protestoda, eczacılar sistemin kurulduğu ilk günden itibaren kilitlendiğini söyleyerek, eski sisteme geçilmesini istedi.

Türk Eczacıları Birliği ise Medula Reçete Onay Sistemi'nde herhangi bir erteleme yapılmadığına dikkat çekerek, şunları bildirdi:

"Eksiklikler giderilmeden, teknik yeterlilik sağlanmadan sistem devreye alındı. Reçete karşılamada büyük bir aksama yaşanıyor. Oysa yaşanabilecek aksaklıklar tespit edilerek Kurum'a bildirilmiş, uygulamanın ertelenmesi talep edilmişti. Hastanın ilaca ulaşımı bu sistem nedeniyle gün geçtikçe artan boyutta güçleşmektedir."

Eczacı Semra Özdemir: Sisteme giriş yapılamıyor

"Mehter Marşı gibi iki ileri bir geri ilerliyoruz. Raporlu reçeteleri Medula'ya girememe sorunumuz devam ediyor. Asistan doktorların bilgilerini göremiyoruz ve problemle karşılaşıyoruz. Doktorun adını soyadını giriyorsunuz hiçbir kayıt çıkmıyor. Birçok hastayı geri çeviriyoruz."

SGK: Direniyorlar

ÇALIŞMA Bakanı Ömer Dinçer, 'karekod'lu satış sistemine geçmeyen eczanelere 16 Mayıs'a kadar süre tanındığını söyleyerek, "Bu tarihten sonra sisteme geçmeyen eczaneye ödeme yok" dedi. Karekod'a geçen eczanelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını iddia eden Dinçer, önceki gün ertelenen uygulamaya engel olmak isteyenlerin ilaç sanayicilerini ve vatandaşı mağdur ettiğini savundu.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat