www.eczacininsesi.com
İTS' nin başlangıç tarihi olan 1Temmuz'a 2 gün kaldı. Konuya ilişkin belirsizlik sürüyor. Bu arada Türk Eczacıları Birliği'nin tutumuyla ilgili İstanbul Eczacı Odası' ndan ardı ardına iki çelişkili açıklama geldi.
Birinci açıklamada Türk Eczacıları Birliği' nin "konuyu ciddiye bile almadığı" suçlaması yapılırken, bu açıklamadan yalnızca 6 gün sonra yapılan ikinci açıklamada TEB Merkez Heyeti' nin konuya ilişkin protokol revizyonu görüşmeleri sırasında "kararlı bir karşı duruş sergilediği"bildiriliyor, hatta bu tavırdan dolayı teşekkür bile ediliyor.
Öyle görünüyor ki; gerçekten de birileri ne yaptığını bilemiyor. Olan da eczacıya oluyor.
Haberimize konu olan her iki açıklamayı da İstanbul Eczacı Odası' nın resmi web sitesinden alarak alt alta aşağıda yayınlıyor, detaylı yorumu da meslektaşlarımıza bırakıyoruz.
Bölgelerarası Toplantı Programı’na itiraz ettik!
IEO | 19.06.2009 -- 18:44
Son yapılan Başkanlar Danışma Kurulu'nda ısrarlı taleplerimiz üzerine TEB Merkez Heyeti tarafından, 2-3-4 Temmuz 2009 tarihlerinde Kayseri'de yapılacak 3.Bölgelerarası Toplantı'da İlaç Takip Sistemi'nin her yönüyle görüşülerek örgütün ortak bir tavrının oluşturulması karara bağlanmıştı.
Ancak Odamıza bugün (19.06.2009) ulaşan Toplantı Programı tarafımızca incelendiğinde, TEB Merkez Heyetinin İTS gibi meslek alanımızda kaos yaratması kaçınılmaz olan bu uygulamayı önemsemeyen bir tutum sergilediği görülmektedir. Üstelik 3 günlük toplantı sürecinin son saatlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak ve Odalarımızı iknaya yönelik olacağı kesin olan bir sunuma yer verilmesi, Merkez Heyetimizin İlaç Takip Sistemi'ni ne derece ciddiye aldığının önemli bir göstergesidir.
Bu tavır karşısında tüm Odalarımıza düşen acil görev, 3.Bölgelerarası Toplantı Programının değiştirilmesini sağlama yönünde TEB Merkez Heyeti'ne itiraz etmeleridir.
Eczacı kamuoyuna önemle duyurulur
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu.
Yatan Hasta, Kan Ürünü ve Diyaliz reçetelerinin dağıtımına Temmuz ayında başlıyoruz.
IEO | 25.06.2009 -- 19:37
Bilindiği üzere SGK Protokolü'nün Reçete Dağıtım Sistemlerini düzenleyen 3.7. maddesinin SGK tarafından tek taraflı olarak yürürlükten kaldırılması sonucu Odamız Hukuk Bürosu tarafından SGK karşı Danıştay’da ardı ardına iki dava açmıştık. Açılan bu davaların sonucunda Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararları ısrarla SGK tarafından uygulanmadı.
Reçete Dağıtım Sistemi konusu Merkez Heyeti üyeleri tarafından Türk Eczacıları Birliği ile SGK yetkililerinden oluşan 2009 Yılı SGK Protokolü Değerlendirme Komisyonu’nun ilk toplantısında gündeme getirildi. Reçete dağıtımının SGK tarafından durdurulduğu süre boyunca dağıtımı yapılan reçetelerde Türkiye genelinde hem TL bazında hem de adet olarak yaşanan büyük artış bir rapor halinde SGK yetkililerine iletildi. SGK’nın ısrarla protokolde İlaç Takip Sistemi ile ilgili değişikliklerin yapılması talebi TEB’i temsilen toplantıya katılan üyeler tarafından kabul edilmedi. Komisyonun yaptığı değerlendirmeler sonucunda Reçete Dağıtım Sistemlerini düzenleyen 3.7 maddesi ile cezai şartları eczacı lehine yeniden düzenleyen maddelerin 2009 Yılı Protokolü’nde yer alması kabul edildi.
Bu gelişmeler ışığında Odamız tarafından yatan hasta, kan ürünü ve diyaliz reçetelerinin Temmuz ayının başından itibaren kademeli olarak yeniden hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Konu ile ilgili detaylı teknik bilgi çok yakında sizlere web sayfamızdan ve radyomuzdan duyurulacaktır.
Reçete Dağıtım Sistemi’nin yeniden başlaması ve 2009 Yılı SGK Protokolü’ndeki cezai şartları içeren maddelerinin bir kısmının eczacı lehine değiştirilmesi ve İlaç Takip Sistemi ile ilgili değişikliklerin 2009 Yılı SGK Protokolü’ne ilave edilmesinin önüne geçilmesi hususunda TEB Merkez Heyeti’nin gösterdiği kararlılığa ve verdiği emeğe teşekkür ederiz.
Meslektaşlarımıza duyurulur.
İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu