‘ECZACILAR FAKSLA DİRENECEK’ MİŞ.

‘Eczane Açmak İçin Eczacı Olma Şartını Kaldıran Kanun Teklifi’ eczacıları kızdırdı. TEB, ilgili bakanlara gönderdikleri tepki yazılarını tüm eczacıların bu bakanlara fakslamasını istedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç, tüm eczacılara, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’na ‘eczane açmak için eczacı olma şartını kaldıran kanun teklifi’ nedeniyle gönderdiğimiz tepki yazılarını, internet sitemizden indirerek aynı bakanlara sizde fakslayın" çağrısı yapacak. Diye, devam ediyor 16 Haziran 2006 tarihli gazete haberleri ve tek tek bakanlara çekilmesi istenen faks metin örnekleri yer alıyor. Peki birde bizim, biz faks çekenlerin, açısından meseleye hiç baktınız mı. Bu kadar tepki faks örnekleri çıkarıncaya kadar zincir eczanelere, marketlere açılan eczanelere olanak tanıyan, göz kırpan, sözleşme, anlaşma, protokol örneklerini tabanınıza göndererek, onlarla tartışamazmıydınız.

İnsaf; Sayın Domaç bu güne kadar, bu faks eylemine muhatab olacak bakanlar ve bürokratları ile gerek ilaç fiyat kararnamesinde, gerek kademeli ilaç faturalanmasında, gerek kademeli kurum iskontolarında, gerek 2003-2004-2005-2006 yılları Bütçe Uygulama Talimatlarında, SSK hastalarının ilaçlarını serbest eczanelerden alımı ile imzalanan protokollerin, gerek konsolide bütçeye tabii çalışanlarının ve bakmakla yükümlü aile fertlerinin ilaç alımında yapılan sözleşmelerin altında eczacıları temsilen kimin imzası ve kabulü var.

Bu tepki fakslarını alan bakanlar sormazlar mı "peki bu güne kadar kabullendiğiniz bu anlaşmaların, altında sizi temsil eden kimin imzası var?", " ve niye şu anda bu kabullenilen şartlar, ve bu zincir, market eczanelerine hazırlanan zemin doğrultusunda kime neye ve neden tepki gösteriyorsunuz?" diye sormazlar mı.

Yanıtını, siz verebilecekmisiniz.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat